Mandić i Amfilohije prisustvovali sahrani, policija nije precizirala da li ih je pozvala da daju izjave

"Ovakvo iživljavanje nad našim predstavnicima nećemo dozvoliti", poručio je poslanik DF Slaven Radunović
42617 pregleda 222 komentar(a)
Mandić i Amfilohije, Foto: Boris Pejović
Mandić i Amfilohije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.04.2020. 15:53h

Jednom od lidera Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju policija je uručila poziv da se jave Tužilaštvu pod prijetnjom hapšenja zbog prisustva sahrani istoričaru Vladu Jovićeviću.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović dao je kratku pauzu u zasijedanju na zahtjev DF koji je zbog toga tražio konsultacije.

Zasijedanje je nastavljeno.

Poslanik DF, Slaven Radunović je prije pauze rekao da je sahrana upriličena u najužem krugu porodice, gdje je opelo služio mitropolit Amfilohije i Mandić je bio jedini koji nije član porodice.

Tvrdi da nije bilo dest ljudi na sahrani i da su poštovali mjere.

"Ovakvo iživljavanje nad našim predstavnicima nećemo dozvoliti", poručio je Radunović.

Brajović je rekao da je jedna od mjera neprisutvovanje sahranama.

Iz Uprave policije nijesu precizirali da li su mitropolita Amfilohija i Mandića pozvali da daju izjave.

Saopštili su da su u Cetinju, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadežnosti u praćenju poštovanja mjera i naredbi Ministarstva zdravlja donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavursa, u Rijeci Crnojevića zatekli okupljen veći broj lica.

"Policija je o događaju obvijestila državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu koji je izdao nalog službenicima da sveštenim licima i građanima koji su bili prisutni ovom okupljanju uruče pozive da pristupe u službene prostorije kako bi se od njih prikupilia obavještenja u svojstvu građana a sve u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi okupljanja i poštovanja propisanih mjera u Rijeci Crnojovića", piše u saopštenju.

Bonus video: