MANS pozvao simpatizere SNP-a da "očiste žito od kukolja"

Okupljanje zakazano za 10.30 časova, a najavljeno je i doniranje sredstva za čišćenje "kako bi im pomogli u eliminisanju činovnika organizovanog kriminala iz svojih redova"
72 komentar(a)
sjedište SNP, Socijalistička narodna partija, Foto: Arhiva "Vijesti"
sjedište SNP, Socijalistička narodna partija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.06.2012. 10:06h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozvala je građane, posebno simpatizere Socijalnističke narodne partije (SNP), da dođu ispred sjedišta te partije 11. juna u 10.30 časova "da pomognu veliko proljećno čišćenje i razdvajanje žita od kukolja i doniraju Glavnom odboru (GO) ove partije metle, četke, krpe i ostala sredstva za čišćenje kako bi im pomogli da lakše donesu odluku o napuštanju Skupštine i eliminisanju činovnika organizovanog kriminala iz svojih redova".

"Nakon serije tekstova o nezakonitom poslovanju Prve banke kojima se potvrđuje da je ova banka kršila zakone i propise, ali i odluke Centralne banke Crne Gore, posebno je bitno adresirati ulogu Skupštine Crne Gore u kontroli onoga što se dešavalo tokom poslednjih godina. Naime, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, na čelu sa njegovim predsjednikom, poslanikom Aleksandrom Damjanovićem, je sredinom maja 2010. posjetio Prvu banku kako bi utvrdili kako je ova banka utrošila sredstva za koja su glasali poslanici u Skupštini", navodi se u saopštenju MANS-a.

"Iako je potvrđeno da je ova banka ozbiljno kršila zakone, nenamjenski upravljala državnim depozitima, davala kredite povezanim licima, delegacija Skupštine koju su, predvođeni Damjanovićem činili poslanici DPS, Zarija Franović i današnji guverner CBCG Radoje Žugić, nije registrovala bilo koje od pomenutih kršenja".

U MANS-u smatraju da Skupština više ne može da ostvaruje kontrolnu funkciju, kao jednu od svojih osnovnih funkcija, jer je "zarobljena unaprijed dogovorenim odlukama i rješenjima koja u Parlamentu promovišu i zastupaju poslanici vladajuće partije, ali i pojedinci iz opozicionih klupa".

"Zbog toga smatramo da je vrijeme da svi pošteni i časni poslanici koji nemaju veza sa mafijom, odmah napuste parlament i na taj način pokažu da više ne žele da daju legitimitet odlukama koje se donose na štetu građana i javnog intreresa".

Bonus video: