Marković sa CeMI i CRNVO: Predložene aktivnosti u cilju bržeg napretka Crne Gore ka EU...

Marković je inicirao dijalog sa relevantnim političkim i društvenim akterima, kako bi razgovarali o svim pitanjima koja će pomoći da se prevaziđu podjele i iznađe zajednički imenitelj u interesu građana i naše evropske perspektive
999 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka Markovića i predstavnika CeMI, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka Markovića i predstavnika CeMI, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 21.02.2020. 18:26h

Više važnih pitanja u cilju proaktivnijeg pristupa u evropskim integracijama otvoreno je na današnjim sastancima predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predstavnika Centra za monitoring (CeMI) i Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da su na sastancima, koje Marković vodi u okviru inicijative "Savez za Evropu", predložene aktivnosti u cilju bržeg napretka Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji (EU), boljih rezultata u oblasti vladavine prava, nezavisnosti i transparentnosti institucija kao i samog procesa evropske integracije, te jačanja međusobnog povjerenja.

Duško Marković, CRNVO
Sa sastanka Markovića i predstavnika CRNVO(Foto: Vlada Crne Gore)

"Tokom razgovora sa predstavnicima CEMI-ja, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora ove organizacije Zlatkom Vujovićem, posebna pažnja je posvećena predlozima za proaktivan pristup u pronalaženju rješenja važnih za snaženje povjerenja u izborni proces. Osim o pomenutim temama, sa izvršnom direktoricom CRNVO Anom Novaković i njenim koleginicama, razgovarano je i o pitanjima važnim za jačanje povjerenja između Vlade i civilnog sektora", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

U saopštenju se navodi i da Vlada, koja je na čelu sa Markovićem pokrenula "Savez za Evropu", želi sa relevantnim društvenim i političkim akterima razgovor o mogućim rješenjima kojima će se prevazići podjele u društvu kako bi se ostvario nesporan cilj – puna integracija Crne Gore u EU.

"Interes Vlade je svakako i veće povjerenje, bolja saradnja i rezultat koji iz toga treba da proistekne", piše u saopštenju Vlade.

Sastanku su prisustvovali i ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

Marković je inicirao dijalog sa relevantnim političkim i društvenim akterima, kako bi razgovarali o svim pitanjima koja će pomoći da se prevaziđu podjele i iznađe zajednički imenitelj u interesu građana i naše evropske perspektive.

Bonus video: