Marković zahvalio austrijskom kancelaru na podršci - Vijesti.me
UPUTIO PISMO ZAHVALNOSTI

Marković zahvalio austrijskom kancelaru na podršci

Premijer navodi da Crna Gora posebno cijeni pozitivne i ohrabrujuće poruke austrijskog kancelara upućene našem regionu i njegovoj evropskoj perspektivi

Marković i Kurc
Marković i Kurc (Foto: Vlada Crne Gore)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je Austriji i federalnom kancelaru Sebastijanu Kurcu na uspješnom predsjedavanju Savjetom Evropske unije u prethodnih šest mjeseci i zahvalio na podršci da zemlje članice daju saglasnost da Crna Gora otvori poglavlje 27.

„Uvjeravam Vas da će Crna Gora odgovorno i sa punom sviješću o kompleksnosti i važnosti pregovora pristupiti ispunjavanju ovih i svih ostalih obaveza. Put Crne Gore ka EU bilježi kontinuirani pozitivan trend, a novo otvoreno poglavlje je motivacija za dalje temeljne reforme i proces pridruživanja koji svakog dana donosi sve vidljiviji kvalitet za naše društvo i građane“, naveo je Marković u pismu zahvalnosti kancelaru Kurcu, poslatom u susret završetku austrijskog predsjedavanja Savjetom EU.

Iz Vlade je saopšteno da je Marković, konstatujući da je Austrija, "kao i uvijek, pokazala da je na visini zadatka", naveo da Crna Gora posebno cijeni pozitivne i ohrabrujuće poruke kancelara Kurca upućene našem regionu i njegovoj evropskoj perspektivi.

„Kao zemlja koja poznaje, razumije i podržava region Zapadnog Balkana, i specifičnosti svake zemlje pojedinačno, Austrija je dodatno učvrstila put svih nas ka tom cilju i trajnoj stabilizaciji ovog područja“, navodi Marković u pismu.

Marković na kraju zaključuje da evropska budućnost regiona nema alternativu, i poručuje austrijskom kancelaru da na Crnu Goru može uvijek računati kao partnera ka ovim, kako navodi, vrijednim ciljevima.


Vidi sve komentare