Medojević: Zašto Marković i Joković ćute o ruskim špijunima u Crnoj Gori?

On je istakao da će temeljne refrome i čišćenje službi od kompromitovanih i korumpiranih struktura, sačekati prvu i demokratsku i reformsku Vladu
50 pregleda 26 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.07.2014. 18:46h

Potpredsjednik Vlade Duško Marković i bivši šef ANB Vladan Joković znaju da su strani partneri upozoravali da u crnogorskim službama ima sumnjivih obavještajaca, izjavio je funkcioner DF Nebojša Medojević. On je kazao da je iznenađen što ministri pravde i odbrane nijesu reagovali na pisanje AP-a, podsjećajući da je i sam ukazivao u bezbjedonosnom sistemu ima obavještajaca Vojske SCG.

"O saznanjima ANB o smetnjama koje su opredjelile službu da za jedan broj vojnih obaveštajaca izda negativno mišljenje, mnogo više zna Marković, a i njegov naslednik Vladan Joković. Zna i Đukanovic vrlo dobro ko je i zbog čega u službama zadržao ove obavještajce i pored negativne bezbjednosne provjere. Ko je visokog operativca ANB izbacio iz Agencije i ko ga je i zašto postavio u Ministrstvu Odbrane da upravo vodi politiku prema NATO. Sve to zna i Đukanović, kao što zna i NATO", kazao je Medojević "Vijestima".

On je kazao da vjeruje premijeru kada kaže da mu niko u NATO nije rekao ništa o ruskim agentima u bezbjednosnim službama Crne Gore, podsjećajući da se radi o elemntarnom bezbjednosnom standardu da se povjerljivi podaci ne daju nepouzdanim i bezbjednsno rizicnim licima. "Zato niko Đukanovicu nije ništa rekao. Da povjerljivi podaci ne procure.Crna Gora nije dobila pozivnicu za NATO zbog toga sto je Đukanovićev režim ocjenjen kao nepouzdan i prevarama i izdajama sklon partner. Dvostruka igra sa NATO i Rusijom je provaljena od strane zapadnih službi i zbog toga nema pozivnice".

On je istakao da će temeljne refrome i čišćenje službi od kompromitovanih i korumpiranih struktura, sačekati prvu i demokratsku i reformsku Vladu koju će formirati demokratska opozicija.

"Umjesto da nakon objavljivanja vijesti Đukanović ili tuži AP ili podnese ostavku, on nastavlja da širi nebuloze o nekakvom uslovnom pozivu, pozitivnim ocjenama i uspjehu Crne Gore. Kada učenik ponavlja razred, naravno da ga škola pozove sledeće godine da intezivira dijalog i učini dodatne napore, da se popravi, ali to ne znači da je ponavljać postao odlikaš", kazao je on.

Dosijei službi bezbjednosti u službi očuvanja DPS-a

Režim premijera Mila Đukanovića koristi tajne dosijee službi bezbjednosti da izvrši dodatni pritisak i ucijeni pojedine političare da, suprotno volji birača, očuvaju Demokratsku partiju socijalista (DPS) na vlasti, kazali su predsjednici Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene, Andrija Mandić i Nebojša Medojević.

Oni su, kako je saopšteno iz Nove, tokom prvog dana posjete Londonu imali sastanak u parlamentu Velike Britanije sa poslanikom vladajuće Konzervativne stranke Čarlijem Elpikom, koji je istovremeno i Parlamentarni sekretar ministra za Evropu, Dejvida Lidigtona.

Mandić i Medojević su, kako se navodi, upoznali sagovornika da "ovih dana kriminalizovani režim vrši snažan pritisak preko privatizovanih bezbjednosnih službi i struktura organizovanog kriminala na pojedine stranke, koje nijesu na izborima bile u koaliciji sa DPS, u cilju kršenja izborne volje građana i zadržavanja vlasti po svaku cijenu".

"Posebno su iskazali zabrinutost zbog ignorisanja od režima, stavova i preporuka Evropske unije u vezi sa sudskim i političkim epilogom afere Snimak i istakli da su se izborne krađe, pritisci i ucjene jos snažnije ponovili na prethodnim lokalnim izborima", navodi se u saopštenju

Oni su upoznali Elpika sa problemima sa kojima se suočava demokratska opozicija, slobodni mediji i civilni sektor u borbi za fer i slobodne izbore i osvajanje demokratskih standarda u zemlji.

"Posebno su iskazali zabrinutost zbog ignorisanja od režima, stavova i preporuka Evropske unije u vezi sa sudskim i političkim epilogom afere Snimak i istakli da su se izborne krađe, pritisci i ucjene jos snažnije ponovili na prethodnim lokalnim izborima", navodi se u saopštenju.

Mandić i Medojević su kazali da su, "uprkos svim dokazanim neregularnostima i brutalnim krađama na izborima građani većinski glasali protiv kolacije okupljene oko DPS, što dodatno obavezuje sve učesnike političkog zivota da ispoštuju volju naroda i izvrše neopohodne demokratske promjene".

Bonus video: