"Mi ne tražimo nagrade i beneficije za ljubav prema svojoj zemlji"

Ne želeći da okrene leđa okupljenima lider nove partije šetao je među okupljenim članovima i simpatizerima
84 pregleda 49 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2012. 11:47h

"Naša vizija Crne Gore nije da ispunjavamo evropske standarde jer to neko traži od nas, već zato što vjerujemo da je to dobro za cijelo društvo", poručio je predsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović.

Pajović je, na okupljanju Foruma mladih na brdu Gorica, kazao da nisu partija koja će krasti budućnost mladima, ni koja će sabirati i oduzimati račun i mjeriti koliko novčano vrijedi njihova ljubav prema Crnoj Gori.

"Mi ne tražimo nagrade i beneficije za ljubav prema svojoj zemlji", rekao je Pajović i podsjetio da će se Pozitivna Crna Gora zalagati za bogato društvo jednakih šansi u kome će se uvažavati evropske i stare crnogorske vrijednosti.

Ne želeći da okrene leđa okupljenima lider nove partije šetao je među okupljenim članovima i simpatizerima koji su njegov govor pozdravljali aplauzom.

“Uključićemo mlade generacije i trudićemo se da svoje ambicije ispune u Pozitivnoj Crnoj Gori u naša opredjeljenja i evropskim vrijednostima”, kazao je Pajović opisujući novu partiju kao bogatstvo različitosti koji treba čuvati i unaprijeđivati. Svjesni da promjene neće doći same po sebi već da se za njih moraju potruditi, članovi nove partije planiraju kampanju “od vrata do vrata”.

“Potrebno nam je deset pari patika, makserica ili starki, a nama starijima cipela i moramo obići svaku kuću, svakog građanina u Crnoj Gori i reći mu što je naša vizija i jedino na taj način možemo doći do političkih promjena”, dodao je lider Pozitivne Crne Gore.

U obraćanju članovima Foruma mladih kojih ima oko 380 aktivnih članova, Pajović je poručio da su "kao hrabri mladi ljudi mogli otići njima i zadovoljiti svoju ličnu ambiciju i možda bi im oni dali mnogo više nego Pozitivna Crna Gora, ali je Pozitivna Crna Gora dala mogućnost da zajedno gradimo našu Crnu Goru".

Pored Pajovića članovima i simpatizerima se obratila Marija Martinović, nekadašnja predvodnica protesta cetinjskih gimnazijalaca.

”Ova partija cijeni i vrijednuje mlade ljude i to potvrđuje tako što mi je povjerena funkcija obavljanja najvažnijih poslova unutar partije”, kazala je 21-godišnja članica Glavnog odbora (GO).

Poziv mladim ljudima da se priključe partiji i pokrenu pozitivnu bujicu uputio je i Aleksandar Đuretić, takođe član GO. Okupljanju Foruma mladih prisustvovali su i ostali

funkcioneri Pozitivne Crne Gore, Branko Micev, Azra Jasavić, Zarija Milić i nekadašnji članovi Pokreta za promjene, Nikola Terzić i Miloš Marović.

Galerija

Bonus video: