Mila i Momira pomirila povjerljiva dokumenta - Vijesti.me
NAKOn 15 GODINA

Mila i Momira pomirila povjerljiva dokumenta

Kontakti obnovljeni na Đukanovićevu inicijativu, nakon njegove molbe da Bulatović vladi ustupi dokumentaciju koju je odnio sa sobom u januaru 1998.

Bulatović i Đukanović
Bulatović i Đukanović (Foto: Arhiva \"Vijesti\")

Bivši premijer i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i Momir Bulatović obnovili su kontakte na Đukanovićevu inicijativu, nakon njegove molbe da Bulatović Vladi ustupi dokumentaciju koju je odnio sa sobom u januaru 1998, kada je napuštao predsjednički kabinet, saopšteno je "Vijestima" od više izvora bliskih Bulatoviću i Đukanoviću.

Riječ je o dokumentaciji vezanoj za regulisanje odnosa sa ostalim državama bivše SFR Jugoslavije, tvrde sagovornici "Vijesti".

Đukanović je sa Bulatovićem kontaktirao prošle godine preko jednog od ljudi iz svog najbližeg okruženja, koji se sa bivšim predsjednikom Crne Gore i do raskola u DPS-u na ljeto 1997. predsjednikom te partije, sastajao u restoranu na stadionu FK „Budućnost“.

Prema informacijama "Vijesti", direktnih kontakata i susreta Đukanovića i Bulatovića nije bilo, ali je Bulatović izašao u susret Đukanovićevoj molbi.

„Đukanović je preko jednog bivšeg crnogorskog novinara inicirao razgovore sa Bulatovićem, a obnavljanju kontakata je pomogao i jedan uticajni beogradski ljekar koji je u dobrim odnosima sa obojicom još od vremena jedinstvenog DPS-a“, kazao je visoki funkcioner iz Đukanovićevog okruženja.

Opširnije u štampanom izdanju