Milić lobira u Bečićevoj bazi

Bečića podržavaju mladi kojima je ojačan SNP, ali ih starije kolege “ubjeđuju” da se priklone lideru partije Srđanu Miliću
32 komentar(a)
Aleksa Bečić, Srđan Milić, Foto: Boris Pejovic
Aleksa Bečić, Srđan Milić, Foto: Boris Pejovic
Ažurirano: 04.11.2014. 19:36h

Trka za čelno mjesto u SNP-a traje još desetak dana, kada će opštinski odbori sačiniti liste i proslijediti ih centrali. Favoriti su i dalje lider Srđan Milić i Aleksa Bečić. Za njima je Aleksandar Damjanović, koji zbunjuje članstvo pošto se ne izjašnjava da li ga zanima predsjedničko mjesto.

Bečića podržavaju mladi kojima je ojačan SNP, ali ih starije kolege “ubjeđuju” da se priklone Miliću kako se ne bi mijenjalo političko pozicioniranje partije.

Prema informacijama “Vijesti” svi odbori u Baru predložili su Milića, a na spisku su i Snežana Jonica, Vasilije Lalošević i Aleksa Bečić.

Hercegnovski odbor SNP je za predsjednika predložio Milića, Bečića, Obrada Gojkovića i Danijelu Đurović, predsjednicu SO Herceg Novi. Najviše glasova dobio je Bečić.

Od mjesnih odbora Žabljaka i Šavnika potekli su predlozi za Dobricu Šljivančanina, Bečića, Damjanovića i Milića, koji među Durmitorcima ima prednost.

Aktuelnog predsjednika SNP za tu funkciju kandidovalo je i članstvo sva 21 mjesna odbora u šavničkoj opštini. Po jedan predlog potekao je i za Jonicu i Radivoja Rašovića.

Iako dva-tri odbora u Kolašinu nijesu završili predlaganje, Bećić i dalje ima veću podršku. Sem njega i Milića, Kolašinci su predložili i Đura Miloševića, Vlada Šćepanovića i Radivoja Rašovića.

U Mojkovcu, takođe, svi mjesni odbori još nijesu završili rad. Prema nezvaničnim informacijama, Mojkovčani bi radije da na čelu stranke i dalje ostane aktuelni lider. Sem njega na listu su Bečić i Damajanović.

Predsjednik OO SNP Vesko Jovanović nije želio da komentariše nezvanične informacije, navodeći da je sjednica najvjerovatnije 14. novembra. “O predlozima za predsjednika stranke, članove GO i delegate za kongres treba da se izjasni još nekoliko odbora,” kazao je on.

Budvanski i nikšićki SNP, drugi po veličini poslije Podgorice, takođe još nijesu završili posao. Prema informacijama „Vijesti“, u Podgorici ,koja ima navjeći broj delegata na kongresu, što opet ne mora biti presudno, ubjedljivo najbolje stoji Bečić.

Bonus video: