Ministarstvo i Direkcija kriju papire: Nema zapisnika i spiska iz "Ramade"

“Vijesti” su 3. juna povodom ovih obećanja poslali Direkciji zahtjev za slobodan pristup informacijama kojim su zatražene kopije zaključaka, zapisnici i spiskovi učesnika sa okruglih stolova ili drugih događaja kojeg je organizovala Direkcija za željeznice Crne Gore 22. ili 23. jula 2015. i 14. januara 2016. u hotelu “Ramada” u Podgorici
23 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.08.2016. 17:24h

Dokumentacija iz Direkcije za željeznice - Ministarstva saobraćaja i pomorstva o slučaju “Ramada” nije dostavljena “Vijestima” već dva mjeseca, iako postoji donijeto rješenje kojim se dozvoljava pristup ovim informacijama.

Poslanik Mladen Bojanić je 1. juna objavio kopije računa koji ukazuju da je Direkcija za željeznice platila dva računa hotelu “Ramada” a da se u stvari radi o plaćenim troškovima Socijaldemokrata za skupove podgoričkog odbora te stranke od 22. jula prošle godine i 14. januara ove godine. Iz SD-a i Direkcije su tada negirali Bojanićeve tvrdnje. Iz Direkcije su naveli da su za sve skupove koje su organizovali u hotelu “Ramada” platili račune, da za to postoji uredna dokumentacija i da će biti dostupna svima koji za to pokažu interesovanje. Predsjednik Socijaldemokrata je ministar saobraćaja Ivan Brajović.

“Vijesti” su 3. juna povodom ovih obećanja poslali Direkciji zahtjev za slobodan pristup informacijama kojim su zatražene kopije zaključaka, zapisnici i spiskovi učesnika sa okruglih stolova ili drugih događaja kojeg je organizovala Direkcija za željeznice Crne Gore 22. ili 23. jula 2015. i 14. januara 2016. u hotelu “Ramada” u Podgorici. Zatražene su i kopije računa koji se odnose na ova dva događaja. “Vijesti” su 24. juna dobile rješenje od 20. juna kojim se omogućava pristup informacijama i navodi da je riječ o četiri strane dokumenata koje je potrebno kopirati i da treba uplatiti 40 centi za kopiranje. Kopije tih dokumenata, kako je navedeno, biće dostavljena pet dana nakon te uplate. Novac je uplaćen 24. juna i uplatnica predata Direkciji. Međutim, kopije dokumenata nijesu poslate pa je 21. jula Direkciji proslijeđena urgencija, na koju takođe nije odgovoreno.

Bojanić je objavio i prepisku između menadžmenta hotela i funkcionera SD-a Emila Durumbašića koji traži da se račun od 14. januara od 389 eura uputi na Direkciju. Drugi račun odnosio se na 580 eura. Tužilaštvo 27. jula hapsi direktora Direkcije za željeznice Nebojšu Obradovića (SD) zbog sumnji da je počinio krivično djelo, u pritvoru je bio 72 sata.

Bonus video: