Ministarstvo pravde: Nema riječi o zastari izvršenja krivičnih sankcija

Iz ministarstva ističu da su na potezu nadležni organi Republike Srbije
1566 pregleda 6 komentar(a)
Marović (arhiva), Foto: Savo Prelević
Marović (arhiva), Foto: Savo Prelević

U slučaju Svetozara Marovića, kao ni u slučaju njegovog sina Miloša, nema riječi o zastari izvršenja krivičnih sankcija, saopštili su iz Ministarstva pravde.

Iz ministarstva su reagovali na izjavu potpredsjednika Demokrata, Vladimira Martinovića, koji je ocijenio da Vlada i ministar pravde Zoran Pažin izbjegavaju da saopšte da je Milošu Maroviću zastarjelo jednogodišnje izvršenje kazne zatvora i da u septembru nastupa zastarjelost i u slučaju njegovog oca, Svetozara Marovića.

"Mladi predstavnik Demokrata bi, prije nego što je naučio da vrijeđa bez argumenata, trebao da stekne elementarna znanja o onome o čemu želi javno da polemiše. Da je ponešto naučio o zastari izršenja kazni, znao bi da se tok zastare prekida svakom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi izvršenja kazne i da nakon svakog prekida zastare taj rok teče iznova", navode iz ministarstva.

Takođe je, ističu, predstavnik Demokrata trebalo da nauči razliku između relativnog roka zastare i apsolutnog roka zastare.

"Dakle, nema riječi o zastari izvršenja krivičnih sankcija, kako u slučaju Svetozara Marovića, tako ni u slučaju Miloša Marovića, na razočarenje mladog predstavnika Demokrata. Na potezu su nadležni organi Republike Srbije", zaključuju iz Ministarstva pravde.

Bonus video: