Mirko Đačić podnio ostavku

Đačić je prije više od mjesec svojim saradncima i partijskim kolegama iz DPS-a najavio da će podnijeti ostavku ukoliko se lokalnim upravama ne obezbijedi stabilan izvor finansiranja
9167 pregleda 20 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 17.05.2019. 20:43h

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić danas je podnio ostavku na na tu funkciju, nezvanično saznaju Vijesti u lokalnoj upravi.

Đačić je prije više od mjesec svojim saradncima i partijskim kolegama iz DPS-a najavio da će podnijeti ostavku ukoliko se lokalnim upravama ne obezbijedi stabilan izvor finansiranja. Posebno je bio odlučan u namjeri da to uradi nakon što je Poreska uprava počela svakog mjeseca da blokira račun Opštine kako bi naplatila poreze i doprinose na zarade zaposlenih u lokalnoj administraciji. To je dodatno otežavalo finansijsku situaciju u Opštini Pljevlja i ugrozio realizaciju započetih projekata.

Đačić je od Vlade tražio da višemilionski dug Vektre Jakić prema lokalnoj upravi prebije za dug koji Opština ima po osnovu poreza i doprinosa ali očito nije naišao na raumjevanje vladine adminstracije.

Svoj drugi mandat Đačić je započeo u avgustu prošle godine, nakon što je lista DPS, BS i SD dobila ubjedljivu većinu u skuptini Opštine Pljevlja.

Prvi put Đačić je izabran za predsjednika Opštine krajem septembra 2014.

Bonus video: