Mogući teroristički napadi, protestima do prelazne vlade

“Mi smo upozorili prije nekoliko dana da postoji konflikt kriminalnih aktera u Crnoj Gori koji su svi povezani sa međunarodnim kriminalnim strukturama oko podjele kolača od trgovine kokainom”
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.02.2015. 20:32h

Imajući u vidu da su male šanse da će Socijaldemokratska partija (SDP) podržati ideju prelazne vlade, jedan od načina za njeno formiranje su demokratski protesti, smatra poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojevića. Komentarišući nepojavljivanje u parlamentu ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, kog su poslanici pozvali na razgovor povodom eksplozije bombe u podgoričkom naselju Blok V, Medojević je kazao da država nema odgovor na povećanje nasilja.

Eksplozija je, kako je naveo, rezultat djelovanja organizovane grupe koja je posjedovala sofisticiranu eksplozivnu napravu. “Mi smo pokašali da najodgovorinijeg državnog funkcionera, ministra unutrašnjih poslova Konjevića pozovemo da dođe u parlament i crnogorskim poslanicima i javnosti kaže informacije o eksploziji, ali i da otvorimo raspravu o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori i vidite kako se to završilo”, poručio je Medojević na konferenciji za medije u parlamentu. Prema njegovim riječima, Konjević, kako je naveo, nije htio da dođe u parlament jer bi morao da se suoči sa poslanicima DF-a koji znaju šta se dešava.

“Mi smo upozorili prije nekoliko dana da postoji konflikt kriminalnih aktera u Crnoj Gori koji su svi povezani sa međunarodnim kriminalnim strukturama oko podjele kolača od trgovine kokainom”, rekao je Medojević. On je već upozorio da se u državi mogu očekivati teroristički napadi. “Crnogorska vlast nema odgovor na ekspanziju nasilja po podgoričkim ulicama”, poručio je Medojević, dodajući da je bezbjednost građana ugoržena.

Sve to se, kako je naveo, dešava zbog pogrešne politike i činjenice da je crnogorska vlast povezana sa organizovanim kriminalom.“Država pokazuje svoju nemoć u ovim situacijama”. Prema njegovim riječima, sve više argumenata pokazuje da su protesti neophodni.

“Sve više argumenata pokazuje da su neophodni demokratski protesti kako bi se izabrala demokratska vlast na prvim demokratskim izorima”, poručio je Medojević. Na pitanje novinara da li to znači da će odustati od prelazne vlade, Medojević je kazao da je prelazna vlada prva ideja za koju se bore.

“DF i PzP upravo predlažu prelaznu vladu a ona se može formirati na dva načina”, rekao je on. Jedna opcija je, kako je objasnio, da se SDP otrgne iz zagrljaja DPS-a i da “zajedno formiramo novu većinu uz parlamentu i izaberemo prelaznu vladu”.

Šanse za to su, kako je ocijenio, minimalne i gotovo ne postoje. Drugi način je, kako je naveo, da pozovu građane Crne Gore i da demokratskim pritiskom na ulicama “primoramo ovaj korumpirani režim da dođe do prelazne vlade”.

Bonus video: