MUP: Pravovremeno obavještavamo o svakoj promjeni u biračkom spisku

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je za predstojeće predsjedničke izbore, posredstvom Pošte Crne Gore, uputilo pozive građanima u kojima je navedeno biračko mjesto, adresa biračkog mjesta, kao i broj pod kojim je birač upisan u birački spisak"
68 pregleda 3 komentar(a)
Birački spisak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Birački spisak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.04.2018. 14:15h

O svakoj promjeni u biračkom spisku koja se odnosi na upis birača - izmjenu, dopunu ili ispravku nekog podatka o biraču, ili o promjeni biračkog mjesta na kojem birač glasa, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u skladu sa Zakonom, pisanim putem obavještava birača o izvršenoj promjeni, saopšteno je iz MUP-a.

Iz MUP-a su reagovali na tvrdnje MANS-a da su velike promjene u biračkom spisku, te da birači neće znati gdje mogu da glasaju.

"MUP ažurno i pravovremeno obavještava o svakoj promjeni u biračkom spisku koja se odnosi na upis birača. Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova je za predstojeće predsjedničke izbore, posredstvom Pošte Crne Gore, uputilo pozive građanima u kojima je navedeno biračko mjesto, adresa biračkog mjesta, kao i broj pod kojim je birač upisan u birački spisak", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je u cilju informisanja birača, MUP uspostavio i portal, kao i call centar sa jedinstvenim brojem 19820, koji je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori.

"Posredstvom ovih servisa građani mogu provjeriti da li su upisani u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasaju. Uvid u činjenicu upisa u birački spisak građani mogu izvršiti i lično, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš), svakog radnog dana u prostorijama područnih jedinica i filijala za građanska stanja i lične isprave. Shodno navedenom, Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je sve aktivnosti, u dijelu svoje nadležnosti, u skladu sa zakonskim propisima, u cilju tačnog i pravovremenog informisanja građana o nastalim promjenama u biračkom spisku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: