"Nediplomatski jezik Zaharove potvrda onoga o čemu je govorio Đukanović"

"S druge strane, takvim izjavama htjeli bi da nas uče da poštujemo njihove želje o referendumu, a ne Ustav nase države", navodi se u reagovanju
77 pregleda 0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.07.2016. 19:28h

Vlada Crne Gore poručila je da je nediplomatski jezik predstavnice ruske diplomatije Marije Zaharove, čiji je stil već problem Moskve, najbolja potvrda onoga o čemu je govorio premijer Milo Đukanović.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je na redovnoj konferenciji rekla da će vlast u Podgorici "snositi punu odgovornost za svoj anti-ruski stav".

Premijer Crne Gore Milo Đukanović je prije dva dana pozvao Evropsku uniju da se ne bavi prednostima i manama proširenja već da primijeni energičnu strategiju prema Rusiji, koja se zajedno sa protivnicima Unije i NATO "aktivno bori za uticaj na Zapadnom Balkanu".

"Nediplomatski jezik predstavnice ruske diplomatije, čiji je stil već problem Moskve, najbolja je potvrda onoga o čemu je govorio premijer Milo Đukanović. Što se tiče njene optužbe o tome ko ruši prijateljske odnose sa Rusijiom, ona je apsolutno neosnovana. Naprotiv, Crna Gora pokušava da poboljša odnose, i to ne na riječima već na djelu, o čemu govore odluke Vlade Crne Gore kao što je, primjera radi, produženje bezviznog režima za građane Ruske Federacije sa 30 na 90 dana. S druge strane, takvim izjavama htjeli bi da nas uče da poštujemo njihove želje o referendumu, a ne Ustav nase države. Uostalom, da li ćemo, i o čemu, odlučivati referendumom, o tome ćemo mi odlučivati. I ako je od prijatelja, mnogo je", navodi se u reagovanju

Bonus video: