Ni opasnost od zaraze ne ujedinjuje vlast i opoziciju

Demokratski front je saopštio da će njihov poslanički klub donirati 10.000 eura kao pomoć pri kupovini zaštitne opreme neophodne građanima u borbi protiv virusa korona
11765 pregleda 10 komentar(a)
U DF-u tvrde da je Skupština uzela oko 5.000 eura od Kneževićeve plate, Foto: Bors Pejović
U DF-u tvrde da je Skupština uzela oko 5.000 eura od Kneževićeve plate, Foto: Bors Pejović
Ažurirano: 22.03.2020. 21:58h

Preporuku da se u vrijeme borbe sa koronavirusom zaboravi na političke nesuglasice, političari su poštovali tek nekoliko dana, da bi se juče ponovo vratili političkim provokacijama - ovog puta na račun donacija državi za suočavanje sa tom zaraznom bolešću.

Tako je Demokratski front ranije juče saopštio da će njihov poslanički klub donirati 10.000 eura kao pomoć pri kupovini zaštitne opreme neophodne građanima u borbi protiv virusa korona.

Međutim, onda su poručili da će pokrenuti inicijativu na Kolegijumu Skupštine da se sredstava od kazni koje su “protivustavno naplaćene” poslanicima DF-a u prethodnom periodu uplate za nabavku medicinskih sredstava i opreme.

“O kolikim se sredstvima radi, najbolje svjedoči podatak da je samo jednom poslaniku, Milanu Kneževiću, na ime neisplaćivanja plata i naplate kazni, oteto gotovo 5.000 eura,” navodi se u njihovom saopštenju.

A onda su i Vlada i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ušli u prepisku preko društvene mreže Tviter u vezi sa donacijama i solidarnošću.

URA je objavila da “kada bi svi javni funkcioneri u Crnoj Gori jednokratno donirali po 150 eura, država bi mogla duplirati trenutni broj respiratora”. Iz Vlade je saopšteno da “mnogi funkcioneri već uplaćuju veće iznose od očekivanih”.

“Neka se gospodin Abazović za donacije izbori kod svojih kolega opozicionih poslanika, jer Vladini funkcioneri svoju solidarnost već iskazuju”, navodi se u odgovoru.

Abazović je odgovorio da URA djeluje sopstvenim primjerom, pa će svi njihovi funkcioneri donirati svoje mjesečne zarade.

On je pozvao sve ostale iz vlasti i opozicije da učine isto. Iz URA su dodali i da je poziv bio upućen svima, kako javnim funkcionerima vlasti tako i opozicije.

“I nije protivan prvobitnom pozivu premijera, koji pozdravljamo. Vrijeme je za opštu mobiliziciju, a ne za samoreklamiranje”, stoji u poruci URA na Tviteru.

Iz Socijaldemokratske partije su juče zamolili predstavnike političkih partija i iz vlasti i iz opozicije da se “uozbilje i ne prepucavaju koliko je ko pomogao zajedničku borbu” protiv virusa korone.

“Vrijeme je sloge i zajedništva, a ne političkog samoreklamerstva...”, poručili su iz partije

Bonus video: