NOVA: Kreiranje javnog mnjenja protiv interesa građana

"Prema ovim "istraživanjima", procenat podrške NATO savezu "skače" u poslednjih nekoliko mjeseci sa tridesetak na 45 odsto, da bi sve to kulminiralo na naučnofantastičnih "opredijeljenih" 56 odsto”, navode iz NOVE
58 pregleda 2 komentar(a)
NATO, Foto: Shutterstock
NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.11.2015. 14:36h

Crnogorski režim nastavlja akciju kreiranja javnog mnjenja protivno interesima građana Crne Gore, ocijenjeno je iz Nove srpske demokratije (NOVA).

Prema istraživanje agencije Ipsos stratedžik marketing, na referendumu o učlanjenju Crne Gore u NATO 56 odsto građana glasalo bi za, dok bi 44 odsto bilo protiv ulaska u Alijansu.

Kako se navodi u saopštenju NOVE, nakon što su medijsku scenu Crne Gore dodatno “zagadili” pojedini beogradski mediji, u isto kolo izvjesno vrijeme igraju i pojedine domaće i uvezene "istraživačke kuće".

“One imaju zadatak da ubjeđuju i ohrabruju prvenstveno predsjednika Demokratske partije socijalista o navodno velikoj podršci građana njemu i njegovoj stranci kojoj konstantno u tim istraživanjima pripisuju snagu tri puta veću od realne”, kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da nigdje na svijetu pojedine ideje za kraće vrijeme ne dobijaju takvu podršku kao u Crnoj Gori.

“Tako, naprimjer, prema ovim "istraživanjima", procenat podrške NATO savezu "skače" u poslednjih nekoliko mjeseci sa tridesetak na 45 odsto, da bi sve to kulminiralo na naučnofantastičnih "opredijeljenih" 56 odsto”, navode iz NOVE.

Iz te partije su zatražili da se do kraja raskrinka ova istraživačko-analitičarsko-medijska agentura koja prvenstveno kvari političke i demokratske procese u Crnoj Gori zbog sitne korupcije kojoj su podložni od organizovanih kriminalnih grupa iz crnogorskog režima ili njegove neposredne okoline.

Kako se navodi, svima je jasno da u demokratskom i poštenom odmjeravanju snaga na izborima podrška Đukanovićevoj partijsko-profiterskoj organizaciji ne bi prešla 15 odsto.

"Zato diktator do sada ni po koju cijenu nije htio da prihvati održavanje pravičnih i fer izbora koje bi pripremila prelazna vlada, jer zna da se sa prvim poštenim mjerenjem u političkom smislu za tu kleptokratsku ekipu sve završava”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: