Jokić optužio Krivokapića: Sve je dogovorio sa Aprcovićem prošle godine

"SDP je izdao izbornh volju građana i ovo je rezultat dogovora koji su u Skupštini Crne Gore jos u decembru prošle godine postigli Ranko Krivokapić i predsjednik OO DPS Kotor Željko Aprcović", rekao je Jokić
17232 pregleda 45 komentar(a)
Sa pres konferencije u Kotoru, Foto: Siniša Luković
Sa pres konferencije u Kotoru, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.07.2019. 10:21h

Vladimir Jokić je jutros na konferenciji za novinare, koju je održao sa Dragicom Perović i predstavnicima članica do sada vladajuće koalicije iz SNP, DNP, Demokrata, PzP i DSS, aktuelnu SO Kotor nazvao "proizvodom političke korupcije i kršenja izborne volje građana".

Kazao je da DPS na ovaj način "po svaku cijenu bježi od vanrednih lokalnih izbora", koji su po njemu, jedini legitimni način izlaska iz krize.

"Mi smo legalisti i poštujemo sudske instance čak i kada nam njihove odluke ne odgovaraju. To nas razlikuje od provalnika koji su se na ovaj besprizoran način, drznuli da ne priznaju pravni poredak ove države, u čemu im, iz uskopartijskih DPS interesa, na žalost pomaže i Vlada Crne Gore", kazao je Jokić.

Istakao je da će se protiv odluka o njegovoj i smjeni Perovićeve, odnosno imenovanju Suđića i najavljenom izboru Željka Avramovića (DPS) za novog gradonacelnika, što bi trebalo da se desi u petak, boriti na Upravnom sudu.

Povezani članci

08. Jul 2019.

Nova većina u Kotoru smijenila Jokića

Dodao je da bi njegov dokazak na današnju sjednicu SO bio "legitimisanje nezakonitog ponašanja grupe odbornika", ali da će i on i Perovićeva danas "čuvajuci dostojanstvo funkcije, ali i svoje lično dostojanstvo", napustiti svoje kabinete i borbu nastaviti pred sudovima.

"Biće nam jos i veće zadovoljstvo kad sudske instance u konačnom, zbog flagrantnog kršenja zakona, ponište ove i ostale nedavno donesene odluke nove većine nastale na političkoj korupciji, tim više s obzirom na stav koji je Vlada pokazala prema njima", istakao je Jokić.

On je kazao da će danas "duh Ranka Krivokapića biti u sali SO Kotor" i optužio počasnog predsjednika SDP da snosi najveću krivicu za sve što se u tom gradu desilo u posljednjih pola godine.

"SDP je izdao izbornh volju građana i ovo je rezultat dogovora koji su u Skupštini Crne Gore jos u decembru prošle godine postigli Ranko Krivokapić i predsjednik OO DPS Kotor Željko Aprcović", podvukao je Jokić.

Skupština opštine (SO) Kotor i njena nova većina je na današnjoj sjednici smijenila Jokića.

Sjednicu je zakazao novi predsjednik SO Kotor Jovo Suđić, koji je u četvrtak izabran glasovima odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Hrvatske građanske inicijative (HGI), Liberalne partije (LP) i Brune Lončarević.

Ranije je glasovima odbornika nove većine sa čela lokalnog parlamenta smijenjena dotadašnja predsjednica SO Dragica Perović.

Na dnevnom redu današnje sjednice kotorskog parlamenta je i predlog odluke o davanju saglasnosti na rješenje predsjednika Opštine Kotor o razrješenju funkcije potpredsjednika kotorske Opštine Branka Nedovića i predlozi rješenja o izmjeni rješenja o imenovanju odbora za statut i propise i za finansije, privredu i razvoj. Zaposleni u stručnoj službi SO Kotor u petak su se, na poziv Suđića, vratili na posao.

Aktuelni gradonačelnik Kotora nedavno je od premijera Duška Markovića i ministra pravde Zorana Pažina zahtijevao da raspuste lokalni parlament u Kotoru, navodeći da je nova skupštinska većina u tom gradu nezakonito smijenila Dragicu Perović.

Bonus video: