Novosel "šije" sve sa primanjima

Novosel je u maju primio osnovnu platu od 1.272 eura i preko toga još 228 eura odborničke nadoknade, iako tokom maja nije bilo sjednica Skupštine Opštine
10441 pregleda 2 komentar(a)
Novosel, Foto: Siniša Luković
Novosel, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.07.2019. 21:13h

Najveću platu u lokalnoj samoupravi Tivta tokom maja primio je komandir Službe zaštite i spasavanja Zoran Barbić (DPS), čija je zarada iznosila 1.494 eura.

Po visini primanja prate ga direktor lokalne Uprave za inspekcijske poslove Jovica Stojković (DPS) sa 1.440, odnosno Novak Leković (DPS), v.d. načelnik Komunalne policije Opštine Tivat, koji je u maju inkasirao 1.420 eura.

Njih trojica imaju znatno veću platu od predsjednika Opštine Siniše Kusovca (DPS) koji je u maju zaradio 1.245 eura, ali ih, kada se imaju u vidu ukupna primanja, sve zajedno "šije" predsjednik lokalnog parlamenta Ivan Novosel (DPS).

On je u maju primio osnovnu platu od 1.272 eura i preko toga još 228 eura odborničke nadoknade, iako tokom maja nije bilo sjednica Skupštine Opštine.

To znači da je Novosel ukupno za taj mjesec prihodovao 1.500 eura, sa čime je on lokalni činovnik koji ubjedljivo najviše košta građane Tivta.

Potpredsjednici Opštine Dejan Maslovar (SD) i Ilija Janović (HGI) imaju platu od 1.315, odnosno 1.019 eura, dok glavna administratorka Marija Sijerković (DPS) zarađuje 1.012 eura.

Na sajtu Opštine Tivat međutim, nije objavljeno kolika je plata menadžera Opštine Marka Petričevića (DPS).

Nema ni podatka o plati aktuelne šefice kabineta predsjednika Opštine Blaženke Pajović (DPS), ali je Dijana Fantić-Čolaković koja je na porodiljskom odsustvu i koju Pajevićava mijenja, na tom mjestu primala 727 eura.

Sekretari opštinskih sekretarijata zarađuju od 955 eura kolika je platra v.d. sekretarke za planiranje prostora i održivi razvoj Tamare Furtule (DPS) do 1.127 eura koliko je u maju inkasirala njena stranačka koleginica Dubravka Nikčević, sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti.

V.d. direktor Direkcije za investicije i razvoj Bogdan Čučković (DPS) ima platu od 985 eura, rukovoditeljka Službe za unutrašnju revioziju Jela Mrdak (DPS) 876 eura, dok njena stranačka koleginica Milena Ćipranić koja rukovodi Službom za javne nabavke prima 925 eura.

Najmanju platu među javnim funkcionerima u Opštini Tivat ima Elvis Mustajbašić (DPS) koji kao v.d. rukovodilac Službe za opšte i zajedničke poslove prima 773 eura.

Sekretar Skupštine Opštine Tivat Goran Babović (DPS) u maju je primio platu od 942 eura dok su odborničke nadoknade za taj mjesec iznosile od 198 eura, koliko je dobila većina odbornika što osim na plenumu, nisu angažovani po skupštinskim radnim tijelima i komisijama, do čak 337 eura koliko je u maju dobio odbornik DPS Alen Muminović.

Bonus video: