Odbor podržao Izvještaj MVP, Nikolić: Zadovoljstvo je konstatovati da je Crna Gora ostvarila NATO članstvo

Sjednici Odbora prisustvao je šef diplomatije Srđan Darmanović koji je istakao da je prethodna godina obilježena NATO članstvom Crne Gore, nastavkom uspješnog integracionog puta ka članstvu u EU i jačanjem dobrosusjedskih odnosa
2 komentar(a)
Srđan Darmanović, Foto: Boris Pejović
Srđan Darmanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.09.2018. 14:58h

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike jednoglasno je podržao Izvještaj o radu i stanju u upravnim oblastima u nadležnosti Ministarstva vanjskih poslova (MVP) u prošloj godini, saopšteno je iz Skupštine.

Sjednici Odbora prisustvao je šef diplomatije Srđan Darmanović koji je istakao da je prethodna godina obilježena NATO članstvom Crne Gore, nastavkom uspješnog integracionog puta ka članstvu u EU i jačanjem dobrosusjedskih odnosa.

To su, kako je naveo, i tri najznačajnija stuba vanjske politike Crne Gore.

Sumirajući izvještaj o radu Ministarstva vanjskih poslova, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić istakao je da je sveukupni napredak države najvidljiviji na vanjsko-političkom planu i da je zadovoljstvo konstatovati da je Crna Gora u izvještajnom periodu ostvarila NATO članstvo.

Nikolić je naglasio da će rezultati Crne Gore na međunarodnom planu poslužiti da neke buduće generacije naših građana kreiraju svoje živote u emancipovanijem i kvalitetnijem

Bonus video: