Odlučeno: SNP, Demos i URA u koaliciji

Milić je kazao da SNP ulazi u koaliciju sa ciljem da pokaže da su promjene u Crnoj Gori moguće
133 pregleda 233 komentar(a)
SNP, Foto: Zoran Đurić
SNP, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.08.2016. 19:05h

Glavni odbor SNP-a odlučio je da ta partija na predstojećim parlamentarnim izborima nastupi u koaliciji sa Demosom i GP URA, kazao je predsjednik SNP-a Srđan Milić.

Odluku je podržalo više od dvije trećine članova GO. Za je bilo 120, a protiv 27 članova, dok 11 članova nije bilo prisutno.

Milić je kazao da SNP ulazi u koaliciju sa ciljem da pokaže da su promjene u Crnoj Gori moguće.

Upitan da li je tačno da će Snežana Jonica napustiti partiju, Milić je rekao da će to ostaviti za naredne dane.

Kada je u pitanju podjela mandata, Milić je rekao da će se o tome pričati kada URA i Demos odluče o koaliciji.

U saopštenju SNP-a navodi se da je ova partija u koaliciji i da će to biti savez različitih stranaka sa jednim istim ciljem - "da pokažemo da je promjena moguća, da uvjerimo građane da je Crna Gora slobodnih i nezavisnih institucija - solidarna i jednaka za sve - i te kako ostvariva."

Saopšteno je da počinje nova era i da je ovaj momenat istorija.

"Ovo je momenat kada se formirala nova vlast u Crnoj Gori, koja je zanemarila podjele, a okupila ju je potreba građana da dostojanstveno žive. Potreba da se zaborave podjele, i sa strane ostave razlike. Cilj SNP je stvaranje Crne Gore socijalne pravde i istinskog narodnog legitimiteta. Ključan je dogovor o najznačajnijim socijalnim i ekonomskim pitanjima, o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i o instituciji referenduma, kao temeljnog demokratskog modela neposrednog odlučivanja građana", navodi se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: