Pajović: Izbori u oktobru će pokazati ko je prava, a ko lažna opozicija

"Nije njima do smjene DPS-a, nego je njima da smjenom DPS-a promijene spoljnopolitički kurs. Mi jesmo protiv DPS-a, ali nećemo zarad toga dovesti u pitanje državni integritet i suverenitet"
50 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 21.07.2016. 16:38h

Parlamentarni izbori u oktobru pokazaće ko je prava, a ko lažna građanska opozicija, ko je patriota, a ko to nije, poručio je predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović na Cetinju.

"Ti izbori u sebi nose opasnost udaljavanja od prozapadnog kursa Crne Gore, koji je za sve patriote i dobronamjerne građane jedini ispravan put koji garantuje prosperitet", ocijenio je Pajović.

On je, kako je saopšteno iz Pozitivne, iznio čitav niz konkretnih otvorenih kritika na račun partija i pojedinaca koji koketiraju sa antidržavnim strankama i strukturama.

"Takvo koketiranje je veoma opasno kao opcija koja pod plaštom borbe za demokratiju treba da dovede do promjene državnog i Zapadnog kursa čitave zemlje", naglasio je Pajović.

Prokomentarisao je i partije radikalne opozicije.


"Nije njima do smjene DPS-a, nego je njima da smjenom DPS-a promijene spoljnopolitički kurs. Mi jesmo protiv DPS-a, ali nećemo zarad toga dovesti u pitanje državni integritet i suverenitet", rekao je Pajović.

Lider Pozitivne je kritikovao i to što je ista politička garnitura 27 godina na vlasti. Smatra da je arhitektonska greška politike DPS-a i SDP-a slijepo vjerovanje u zakone slobodnog tržišta, i nedostatak aktivne uloge države u rješavanju socijalnih i ekonomskih problema.

"Neće slobodno tržište da riješi sve probleme, kao što to smatraju u vladajućoj klasi. Naprotiv, slobodno tržište će dovesti do ovoga što se i desilo, a to je socijalna poloarizacija, tj. dalje bogaćenje bogatih i osiromašivanje siromašnih. Strane investicije ne mogu biti panacea za sve naše ekonomske probleme. Ako se država ne aktivira, ne preuzme aktivniju ulogu, i nadalje ćemo imati negativne ekonomske trendove", ocijenio je Pajović.

Ističe da su solidarnost i socijalna pravda temeljne vrijednosti u Crnoj Gori.

"Na tim idejama je izgrađena Crna Gora, i tim vrijednostima se moramo vratiti. Štaviše, to su temeljne vrijednosti u čitavoj Evropi. Zašto želimo neoliberalni kapitalizam, a ne kapitalizam koji postoji u zemljama Skandinavije? Zašto je neoliberalni devastirajući kapitalizam bolji od onog koji npr. postoji na Islandu? Da bi bili srećno društvo, mi moramo biti socijalno pravedno društvo koje počiva na solidarnosti a ne eksploataciji", rekao je Pajović.

Bonus video: