Pajović jedini kandidat za predsjednika, Micev kandidat za GO Pozitivne Crne Gore - Vijesti.me
OSNIVANJE 26. MAJA

Pajović jedini kandidat za predsjednika, Micev kandidat za GO Pozitivne Crne Gore

Na osnivačkom kongresu se neće birati svi članovi glavnog odbora

Darko Pajović je jedini kandidat za predsjednika nove političke partije, Pozitivne Crne Gore.

To je jednoglasno odlučeno na sastanku incijalnog odbora za osnivanje Pozitivne Crne Gore, a određeni su i kandidati za sastav glavnog odbora.

Kako je saopšteno iz partije, predsjednika stranke i članove glavnog odbora izabraće delegati na osnivačkom kongresu 26. maja u Podgorici.

Za sastav glavnog odbora, predloženi su između ostalih i politikolog Dritan Abazović, advokatica Azra Jasavić, profesor Srđan Perić, diplomirani metereolog Branko Micev, profesor Neđeljko-Necko Đurović...

Na osnivačkom kongresu se neće birati svi članovi glavnog odbora već će biti ostavljena mogućnost za naknadni izbor jednog broja članova glavnog odbora u narednom periodu.

"Na ovaj način nismo željeli da zatvorimo vrata u organima stranke za kadrove koji će u budućem periodu pristupiti stranci", kažu iz Pozitivne Crne Gore.

Na osnivačkom kongresu zakazanom za 26. maj u Podgorici 412 delegata ce izabrati predsjednika stranke i članove glavnog i nadzornog odbora kao i statutarne komisije.

Izborima za najviše stranačke funkcije će prethoditi usvajanje deklaracije o osnivanju stranke i usvajanju statuta, kao i programa stranke.