Pavlović: Šarićevo hapšenje izazvaće političke lomove

"Šarićev narko-biznis jeste izrastao na tlu Srbije, ali se u zenitu svoje moći njegov klan preselio u Crnu Goru, sa namjerom da se baš ovdje "skrasi"", naveo je Pavlović
12 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.02.2013. 12:59h

Hapšenje Darka Šarića i njegovo svjedočenje, izazvaće krupne političke lomove u Srbiji, ali još veće i dramatičnije u Crnoj Gori, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović.

On je rekao da to nagovještavaju minimalni podaci koji su ovih dana plasirani u beogradskim medijima, a čiji je cilj, kako smatra Pavlović, pripreme javnosti za hapšenje nakon kojega u Srbiji, ali ni u Crnoj Gori, više ništa neće biti isto.

Pavlović je ocijenio da su Šarićeve veze sa jednim dijelom aktuelne srpske vlasti i tamošnjih biznismenima, znatno manjeg nivoa i intenziteta od političkih i poslovnih veza koje je "balkanski ratnik" imao sa vrhom crnogorskog režima.

"Šarićev narko-biznis jeste izrastao na tlu Srbije, ali se u zenitu svoje moći njegov klan preselio u Crnu Goru, sa namjerom da se baš ovdje "skrasi", jer mu je ovaj režim ponudio idealno biznis-okruženje", naveo je Pavlović u izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim riječima, o intenzitetu Šarićeve veze sa cjelokupnim crnogorskim režimom najbolje svjedoče dvije činjenice.

"Predanost sa kojom je Milo Đukanović tokom 2009 i 2010, na TV In i na TV B92 branio "biznismena Šarića", i afera Listing koja je nagovijestila dubinu i obim Šarićeve integrisanosti u samom vrhu crnogorskog režima", tvrdi Pavlović.

On je zaključio da će zato Šarićevo hapšenje za Crnu Goru predstavljati politički događaj, koji će po posljedicama biti uporediv sa Antibirokratskom revolucijom od prije 25 godina.

"Hapšenje i suđenje Darka Šarića ima sve izglede da postane prelomna tačka ove dvadesetogodišnje crnogorske tranzicije", zaključio je Pavlović.

Bonus video: