Pejak: Žao nam je što Pajović nije otvorio vrata

"Kad su Pozitivna Crna Gora i njen lider Darko Pajović izglasali povjerenje istoj. Od toga trenutka nama je laknulo, kako meni tako i ostalim članovima Alternative. Bezbjednost Crne Gore bila je sačuvana. Da bi se na pravi način zahvalili Pozitivnoj i njenom lideru Darku Pajoviću odlučili smo da odemo na čestitku na njegovu adresu stanovanja"
222 pregleda 112 komentar(a)
Vesko Pejak, Foto: Svetlana Mandić
Vesko Pejak, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 16.02.2016. 18:06h

Član nevladine organizacije Altentativa Vesko Pejak dao je izjavu u Centru bezbjednosti Nikšić povodom performansa te NVO ispred stana predsjednika Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića.

On je policijskom službeniku kazao da se par dana prije izglasavanja povjerenja Vladi Crne Gore kod njega javio unutrašnji nemir da će Vlada koja je vladala 27 godina izgubiti povjerenje.

"Taj nemir je eskalirao do te mjere da sma uzimao ljekove za smirenje i razmišljao da se konsultujem s psihologom. Primjetio sam da se kod joše nkih članova Alternative javlja isti nemir, sve je to trajalo do dana izglasavanja povjerenja Vladi Crne Gore. Kad su Pozitivna Crna Gora i njen lider Darko Pajović izglasali povjerenje istoj. Od toga trenutka nama je laknulo, kako meni tako i ostalim članovima Alternative. Bezbjednost Crne Gore bila je sačuvana. Da bi se na pravi način zahvalili Pozitivnoj i njenom lideru Darku Pajoviću odlučili smo da odemo na čestitku na njegovu adresu stanovanja, za koju su znali bivši članovi Pozitivne Crne Gore. Većinu članova Alternative čine mladi ljudi bez posla, pa samim tim i bez finansijskih mogućnosti da kupe neki adekvatan poklon. Zato smo odlučili da kao poklon odesemo bocu domaće rakije, zvane u društvu "Milovača" i poklon-ogledalo na čijoj pozadini sma napisao moj omiljeni stih iz Biblije", navodi se u policijskom zapisniku.

Pejak je policijskom službeniku rekao da je 14. februara oko 9 časova pošao sa sa Bojanom Đurovićem, Nikolom Bezmarevićem i Sašom Bajagićem, članovima grupe Alternativa za Podgoricu.

"Razmišljali smo da li imamo obavezu da zovemo još neke ljude da idu sa nama iz drugih partija poput DPS-a, BS-a, LP-a i CDU-a, međutim u vozilu nije bilo mjesta za njih. Znali smo da će se oni naljutiti, ali smo i pored toga krenuli u pravcu Podgorice. Kada smo došli na ulaz gdje živi Darko Pajović, pozvonili smo na interfon, niko se nije javio, gdje je u tom momentu na ulaz došla starija gospođa koja živi u toj zgradi i otvorila nam vrata. Ušli smo u zgradu i počeli prijatan razgovor sa starijom gospođom koaj nas je upozorila da moramo da se identifikujemo, što smo mi i uradili. Predstavio sma se kao Vesko Pejak, član Alternative i rekao joj da idemo na čestitku kod Darka Pajovića. Gospođa je vidno uzbuđena rekla da Darku Pajoviću čestitamo i u njeno ime. Kada smo došli na njegova vrata, gdje na istima nije pisalo ime i prezime vlasnika stana, pretpostavili smo da se radi o stanu Pajovića, pozvonili smo kulturno jedan put u trajanju od tri sekunde. Niko se nije javljao, ali smo čuli kretanje iza vrata. Posle drugog pritiska zvona shvatili smo da nam niko neće otvoriti vrata, pa smo krenuli nazad. Ispred varata Darka Pajovića smo ostavili njemu namjenjen poklon, odnosno bocu rakije “Milovača” I kofertu u kojoj se nalazilo ogledalo sa porukom", rekao je Pejak.

Dodao je da članovi Alternative žale što im Pajović nije otvorio vrata "da bi mogli da mu izrazimo naše iskrene čestitke zbog toga što je spasio Crnu Goru".

Bonus video: