Pejanović Đurišić: Ne idem u SAD, ali neću kriti ambicije - Vijesti.me
MINISTARKA ODBRANE U EMISIJI "NAČISTO"

Pejanović Đurišić: Ne idem u SAD, ali neću kriti ambicije

Ministarka je kazala da je punopravno članstvo u NATO-u moguće za “godinu-dvije”, kao i da očekuje da Rusija nastavi sa protivljenjem ulaska Crne Gore u NATO

Milica Pejanović Đurišić
Milica Pejanović Đurišić (Foto: Boris Pejović)

Ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić odbacila je mogućnost da bude imenovana za ambasadorku Crne Gore u NATO-u, navodeći da se radi o “vrlo velikoj spekulaciji”. Ona je u emisiji “Načisto” na TV Vijesti rekla da  nikada nije imala ambicije da bude premijer i da je u  izvršnoj vlasti samo zbog  projekta NATO-a. 

“Ako budem smatrala da kroz neku političku ili drugu aktivnost mogu da doprinesem nečemu što je važno za ovaj prostor, ja ću to jasno staviti do znanja. Ne treba niko da prevrće šolju da vidi da li Milica ima ambiciju ili ne”, kazala je ona, navodeći da je trebalo tražiti riješenje za opstanak vladajuće koalicije.             

Ministarka je kazala da je punopravno članstvo u NATO-u moguće za “godinu-dvije”, kao i da očekuje da Rusija nastavi sa protivljenjem ulaska Crne Gore u NATO i nakon pozivnice jer  se “slično dešavalo i u slučaju drugih država u regionu”. Pejanović Đurišić  je rekla da joj nije jasno zbog čega se u promociji NATO vrijednosti nije drirektno komuniciralo sa građanima. Kazala je i da je sasvim nužno da parlamentarni izbori imaju NATO kao centralnu temu. 

Ona   je izbjegla da odgovori na pitanje da li je premijer Milo Đukanović prevaziđen političar i da li je “DPS centralizovana”. 

“Ta vrsta partitokratije u kojoj zadnje vrijeme živimo kao društvo je nešto što će biti prepoznato, čak, i kao neka vrsta kočnice za sve što na čeka. To nije samo problem DPS-a” , rekla je ona.