Penzioneri su svega “siti”

“Dok se na jednoj strani cjepidlači i štedi na račun sirotinje, pojedini funkcioneri kao da ne žive sa građanima, ne saosjećaju sa nemaštinom, prosto se razbacuju. Pritom to niko ne vidi i ne reaguje”, poručili su iz Stranke penzionera.
62 pregleda 0 komentar(a)
Penzioneri, Foto: Beta
Penzioneri, Foto: Beta
Ažurirano: 16.02.2011. 16:15h

Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde reagovala je zbog, kako su kazali, neekonomičnog trošenja para poreskih obveznika, prozivajući za to Agenciju za elektronske komunikacije, ali i Državnu revizorsku komisiju, Vladu i tužilaštvo.

Ova partija je saopštila da je zaprepašćena stavom pojedinih moćnika, “koji nemilice troše novac crnogorskih građana”, aludirajući na slučaj izgradnje tornja na Dajbabskoj gori za potrebe Agencije za elektronske komunikacije.

“Dok se na jednoj strani cjepidlači i štedi na račun sirotinje, pojedini funkcioneri kao da ne žive sa građanima, ne saosjećaju sa nemaštinom, naprotiv, stiče se utisak kao da prkose siromaštvu, dokazujući time da su bogatiji od Slovenije ili veći od Srbije, prosto se razbacuju, a da pritom to niko ne vidi i ne reaguje”, poručili su iz Stranke penzionera.

Dobro je, po njihovim riječima, imati i mermerne građevine, i asvalt, ulice, mostove, “ali za sirotinju je prioritet - hljeb, mlijeko i liječenje”.

“Za čuđenje je inertnost i pasivnost institucija, kao da se ništa ne dešava, ili se obično reaguje kada je kasno. Odgovorna je Agencija, posebno Državna revizorska institucija i Vlada i tužilaštvo a i drugi organi, koji znaju da se to plaća, ili će se platiti, novcem građana”, kazali su u ovoj partiji, pitajući da li je iko od odgovornih zamišljen nad činjenicom da pojedinim domaćinstvima računi za struju i telefon premašuju mjesečna primanja.

Iz Stranke penzionera poručeno je da njeni članovi ne samo da ne podržavaju nastojanje parlamentarnog Odbora za budžet, ekonomiju i finansije za reviziju čitave mreže štetnih radnji već da mu zamjeraju to što ništa nije ranije učinjeno, “nego se reaguje poslije svršenog čina”.

“Penzioneri su svega “siti”, i podržaće u granicama svojih mogućnosti svaku opravdanu akciju i radnju u cilju i interesa drugih, a protiv crnogorskih štetočina, pa makar to bili i funkcioneri i javne političke ličnosti. Iako sa štapovima, pridružićemo se svim onim koji se bore za pravo, pravdu, dostojanstvo i goli život”, poručuju iz Stranke.

Bonus video: