Pepić: Pozdravljamo rušenje DPS-a u Tuzima, potrebne su nam poruke mira i zajedništva

Crnoj Gori su, kako je kazao sekretar Inicijativnog odbora GP URA, neophodne promjene, jer drzavu moramo graditi kao građansko društvo jednakih šansi za sve
3625 pregleda 7 komentar(a)
Pepić, Foto: URA
Pepić, Foto: URA

Pad Demokratske partije socijalista (DPS) više ništa ne može spriječiti, a to su jasno pokazali građani Tuzi na održanim izborima u toj opštini, poručio je Eldin Pepić, sekretar Inicijativnog odbora Građanskog pokreta URA u Tuzima.

"Crnoj Gori su neophodne promjene, jer našu drzavu moramo graditi kao građansko društvo jednakih šansi za sve. Svih ovih godina cilj DPS-a je da na nacionalističkim porivima umetne sjeme razdora, da se glorifikacijom i veličanjem stvari koje ne predstavljaju egzistenciju građana Crne Gore skrene pažnja sa naših zajedničkih gorućih problema. Zato moramo smijeniti režim DPS-a i poslati ga u opoziciju na svim nivoima. Ovom prilikom želim da čestitam Albanskom forumu na velikoj pobjedi nad DPS-om u Tuzima. Pokazali su da se jedino jedinstvom može boriti protiv diktature i zato svi zajedno moramo naći nacin da se izborimo za promjene i bolju budućnost Crne Gore", kazao je Pepić.

U Crnoj Gori se, kako je rekao, vrijedi boriti protiv vlasti koja godinama pravi podjele u zemlji i na taj način uspijeva vladati.

"Tuzi su dokaz da DPS doživljava težak slom, jer su i na izborima u svojoj režiji, izborima sa neregularnim uslovima, kovertama, ucjenama i pritiscima, imali pad od čak 4 mandata. Ništa više ne može spriječiti pad DPS-a i to su građani Tuzi jasno pokazali. Takođe, pozivam sve da se okrenemo boljoj budućnosti, a da sve ružno iz prošlosti ostavimo iza nas. Albanci u Crnoj Gori, kojima i sam pripadam, su uvijek bili lojalni građani ove zemlje i tako uvijek mora biti", rekao je Pepić.

Ističe da ništa ne smije biti razlog da se odustane od građanske Crne Gore, jednake za sve njene građane.

"Nazalost, teška socio-ekonomska situacija u našoj zemlji, najskuplja struja koju plaćamo u regionu, zdravstvena zaštita i obrazovanje koji su među najgorima u Evropi utiču da imamo i neprimjerene reakcije koje narušavaju multietnički sklad i koncept zajedništva. Ali ništa ne smije biti razlog da odustanemo od građanske Crne Gore, jednake za sve, okupljene u zajedništvu svih nacija i svih naših različitosti. I ako u svim situacijama treba čuvati dostojastvo, pa i kada se slavi, napominjem da smo mi partija liberalnih shvatanja i da su zastave svakog naroda dobrodošle. Samo se treba čuvati onih stvari kojima se želi baciti u drugi plan krah valdajuće stranke. I da budem krajnje jasan, jedini fašizam koji URA prepoznaje je onaj politički koji DPS baštini već 30 godina", poručio je Pepić.

U GP URA smatraju, kako je kazao, da su Crnoj Gori potrebne "zastave ljubavi i usklici mira i zajedništva".

"URA kao istinska evrospka građanska alternativa ovom režimu smatra da su Crnoj Gori potrebne zastave ljubavi i usklici mira i zajedništva, da među nama gradimo mostove koji spajaju, da se izdignemo iznad podjela i čuvamo mir i ljubav kao zjenicu oka svoga. Samo tako možemo ići naprijed. Crna Gora je u Albancima imala građane lojalne državi i to moramo njegovati uprkos svim izazovima. Ne smijemo davati povoda bilo kakvim strahovima i podjelama, okrenimo se svi zajedno onome što nas spaja, a to je borba za promjene, bolja budućnost i Crna Gora u Evropi u kojoj ćemo svi pronaći svoje mjesto i biti jednaki", zaključio je Pepić.

Bonus video: