Pepić: Svaki glas za DPS biće glas za dalje getoiziranje Tuzi

"U pitanju je nova trgovina vladajućeg DPS-a i albanskih partija, koje ništa ne rade da suštinski poboljšaju status albanskog stanovništva već samo parazitiraju na leđima građana", kazao je Pepić
99 pregleda 1 komentar(a)
Eldin Pepić, Foto: Građanski pokret URA
Eldin Pepić, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 21.05.2017. 12:46h

Svaki glas za DPS biće glas za dalje getoiziranje Tuzi, dok nas "ružičasti" mediji ubjeđuju da smo rame uz rame sa Monakom, saopštio je danas Eldin Pepić, član podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA.

"Umjesto da nakon višedecenijskih laži, manipulacija i prevara, vladajući poslanici i njihove satelitske partije konačno ispune sopstvena obećanja, pa Tuzima omoguće status punopravne opštine te, shodno Zakonu, raspišu lokalne izbore u Podgorici i Tuzima, oni opet šićare i trguju glasovima građana Malesije, istakao je Pepić.

On podsjeća na "neiskren odnos vladajućih partija, koje Tuzi posmatraju isključivo kao rezervoar svojih glasova, a ne kao uspješnu i ekonomski održivu opštinu".

"To potvrđuje i djelovanje aktuelne Vlade. Godinama postoje svi zakonski i ekonomski preduslovi da se Tuzima dodijeli status punopravne opštine, pa sem lokalnih izbora u Podgorici, za koje DPS-u trebaju "sigurni glasovi" građana Malesije, nema nikakve potrebe da se taj proces odlaže za septembar 2018. godine. Dakle, u pitanju je nova trgovina vladajućeg DPS-a i albanskih partija, koje ništa ne rade da suštinski poboljšaju status albanskog stanovništva već samo parazitiraju na leđima građana", kazao je Pepić.

On ukazuje na tešku poziciju u kojoj se podgorički DPS nalazi, podjećajući da su partije vlasti, na prethodno održanim parlamentarnim izborima, imale skoro 5.000 glasova manje od opozicionih partija, na području Podgorice, Tuzi i Golubovaca.

"Građani su ih davno pročitali. Umjesto obećane opštine, koja je godinama služila za potkusurivanje sitnih interesa DPS-a i albanskih partija, građani Podgorice i Tuzi su dobili – katastrofalan životni standard, kulturno degradiranje i užasnu bezbjednosnu situaciju. Podgorici, Tuzima ali i Golubovcima su potrebni pošteni ljudi, koji će raditi u interesu svih građana. Zbog toga, što prije, moramo zaustaviti neiskrenu i sebičnu politiku aktuelne vlasti", rekao je Pepić.

On ističe da će "predstavnici DPS-a i drugih albanskih partija, u susret narednim izborima, sebe predstavljati kao "heroje", koji su Tuzima donijeli status punopravne opštine – dok je situacija potpuno drugačija".

"Međutim, dobijanje opštine ne znači nužno i dobijanje boljeg života. Za to se svi, zajedno, moramo izboriti. Konačno formalizovanje ovog procesa će sigurno biti korak u dobrom pravcu, ali bez uspostavljanja odgovorne i profesionalne vlasti, koja neće voditi računa isključivo o sopstvenim interesima, već o interesima građana Malesije, nećemo postići ništa. Svaki glas za DPS biće glas za dalje getoiziranje Tuzi, dok nas “ružičasti“ mediji ubjeđuju – da smo rame uz rame sa Monakom", zaključio je Pepić.

Bonus video: