Popović "vratio" zemlju Mugoši

Mugoša i Popović raskinuli su ugovor istog dana kada je objavljeno da su iz SDP-a ukazali da se zemljište u katastru vodi na “Carine”
11 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.05.2012. 08:16h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša i kompanija “Carine” sporazumno su raskinuli ugovor o prodaji 15.000 kvadrata zemljišta na Starom aerodromu, na zahtjev vlasnika “Carina” Čeda Popovića, kako bi ga ponovo mogao prodati “Carinama”, ali odlukom Skupštine Glavnog grada.

„Tačno je da je ugovor sporazumno raskinut, na inicijativu 'Carina'. Ako nije sporazumno, onda znači da se ide na sud“, rekao je Popović “Vijestima”.

On je ranije, u dopisu od 7. maja, najavio da će zbog spora i nemogućnosti da koristi zemljište raskinuti ugovor sa Mugošom i tražiti da mu se zbog štete, sa pripadajućim kamatama, iz budžeta grada isplati 4,7 miliona eura.

Nakon raskida ugovora sa “Carinama”, Glavni grad je Katastru predao zahtjev za uknjižbu zemljišta, a procedura za prelazak vlasništva na opštinu trebalo bi da potraje desetak dana. To znači da Skupština danas ne može odlučivati o prodaji spornog zemljišta, jer mora sačekati da ono bude uknjiženo na Glavni grad.

Mugoša i Popović raskinuli su ugovor istog dana kada je objavljeno da su iz SDP-a ukazali da se zemljište u katastru vodi na “Carine” zbog čega gradska Skupština ne može odlučivati o prodaji parcele na Starom aerodromu tom preduzeću i to ispod cijene.

Šef kluba odbornika SDP-a u Skupštini Glavnog grada Đorđe Suhih rekao je da odborniku SDP-a Rašku Konjeviću jutros prijećeno putem telefona.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: