Prava Crna Gora: DPS stvorio ambijent za kosovski scenario u Tuzima

"Pripadnici OVK su odgovorni za mnogobrojne zločine nad nealbanskim stanovništvom na Kosovu, među kojima su, nažalost, i brojni građani Crne Gore"
3553 pregleda 4 komentar(a)
Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora
Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora

Nakon dugogodišnje antidržavne politike DPS-a, koja je povlađivala i stvarala takav ambijent, ambijent u kome je, recimo, priznato Kosovo iako je, prema riječima premijera Markovića, preko 85% građana bilo protiv te odluke, bilo je potpuno za očekivati ovakav razvoj situacije u koje se pobjeda u Tuzima slavi s zastavama Oslobodilaćke vojske Kosova (OVK) , saopšteno je iz Prave Crne Gore.

"Na samom startu ističemo da su Albanci još jednom demonstrirali kako se voli i čuva njihov nacionalni identitet i ideja, sviđala se ona nama ili ne. Njihovo isticanje albanskih zastava kao da smo u Tirani, a ne u Podgorici, svjedoči o tome da je multikulturalnost koju papagajski godinama spominju vlast i lideri manjina, pa i Albanaca, ne u u maloj mjeri – mit i prevara", kazali su iz Prave.

Oni napominju da problem predstavlja zastava OVK.

"Problem na koji žmuri država, jeste isticanje zastava Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) – vojske koja se nalazila i na listi terorističkih organizacija. Osim toga, pripadnici OVK su odgovorni za mnogobrojne zločine nad nealbanskim stanovništvom na Kosovu, među kojima su, nažalost, i brojni građani Crne Gore" kazali su iz Prave.

U Pravoj smatraju da DPS-u nisu smetale zastave Albanije, pa i OVK, kada su pobjeđivali u Tuzima.

"S tim u vezi, jasno je da su albanski političari u Tuzima podržavali DPS sve do momenta dok nisu dobili samostalnu opštinu. Onog trenutka kada su dobili ono što su tražili, vodeći se interesima ''Prirodne Albanije'', okrenuli su leđa Đukanoviću, a po svemu sudeći, i Crnoj Gori. U konačnom, drago nam je što je DPS doživio poraz u Tuzima, ali nam nije drago što je stvaranjem ovakvog ambijenta doveo u pitanje i bezbjednost naše države, zarad pukih glasova i partijskih interesa. No, na teži način će se, nadamo se, prisjetiti one stare poslovice: ''Ko neće brata za brata, hoće tuđina za gospodara'', kazali su u Pravoj.

Bonus video: