Pravosnažno osuđena i zvanično postala odbornica

Partija je smatrala da sam moralna, kazala Nada Borović
218 pregleda 9 komentar(a)
Nada Borović, Foto: Goran Malidžan
Nada Borović, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 29.12.2015. 21:08h

Odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić tvrdi da je izborom Nade Borović za odbornicu DPS-a prekršen zakon, s obzirom da je ona jedan od aktera afere “Snimak” i da je pravosnažo osuđena na šest mjeseci zatvora uslovno.

Bajić, po struci pravnik, citirao je juče na sjednici Skupštine Zakon o izboru odbornika i poslanika da “mandat odborniku prestaje ako je pravosnažno osuđena na kaznu zatvora bezuslovno u trajanju od šest mjeseci ili je osuđen na kaznu za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za obavljanje javne funkcije”.

“Nemojte mi reći da kupovina ličnih karata odbornika činiti dostojnim za obavljanje funkcije”, rekao je Bajić.

Borovićevoj je Skupština juče verifikovala mandat i ona je u odborničkim klupama zamijenila Đinu Bajčetu, koja je nedavno izabrana za direktoricu Gradske biblioteke.

Borovićeva je odgovorila da nije osuđena za kupovinu ličnih karata, već za pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.

“Kazna je uslovna i Bajić kao pravnik treba da zna da je to upozaravajuća kazna. Za odbornika je potrebno da samo imam prebivalište u Pljevljima. Moja partija je smatrala da svojim moralnim kvalitetima odgovaram za ovu funkciju”, istakla je Borović.

Bajić je kazao da ona “u svakom uređenom pravnom sistemu i državi ne bi smjela biti imenovana za odbornicu”.

“Nisam ja taj koji je stavlja na stub osude, već je tu stavio DPS... Kupujući lične karte, oni su kupili svoje mandate... pa i mandat aktuelnog predsjednika Opštine (Mirka Đačića)”, rekao je Bajić.

Skupština je juče glasovima skupštinske većine smijenila izvršnog direktora opštinskog preduzeća Grijanje Branislava Veljkovića, zbog navodnog prekoračenja ovlašćenja.

Veljković je ranije izjavio da je njegova smjena politički motivisana, jer je jedini pljevaljski funkcioner koji je nakon raskola SDP-a ostao u toj partiji.

Bonus video: