Radunović: Rezultat za protivnike režima najgori od vremena "Mila i Momira"

"Ako su ogromni novac i energija, uloženi u projekat "Koalicija za 21. vijek" imali za cilj rušenje režima - projekat je potpuno propao, jer je DPS jači nego nikad...", smatra Radunović
73 pregleda 129 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Sve za moj grad
Slaven Radunović, Foto: Sve za moj grad
Ažurirano: 28.05.2018. 19:45h

Rezultat lokalnih izbora je, za protivnike režima, najgori od vremena "Mila i Momira", ocjenjuje poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović.

On je na svom Facebook profilu naveo da je svako "dužan da uradi analizu ovakvog opšteopozicionog neuspjeha u svim opštinama i da pronađe svoje parče odgovornosti".

"I DF, naravno, kao i svi mi pojedinačno. Već uobičajene zloupotrebe državnih resursa, ucjene poslom, otkupljivanje ličnih karata i upotreba "državotvorno svjesnih" mafijaša i batinaša na izborni dan, prepreke su koje su toliko očekivane, da ih je skoro pa neumjesno više koristiti kao opravdanje. S tim, jednostavno, moramo računati sve dok DPS i Milo Đukanović organizuju izbore", navodi Radunović.

On dodaje da opozicioni političari nijesu uspjeli da pronađu put do biračkog tijela režimskih partija.

"Eto, pojavile su se i nove ili skoro nove političke opcije - mladi, hrabri i agresivni iz Prave Crne Gore, "ljekarska lista" UCG, građanski aktivista Saša Mijović... ali rezultat nije bolji, nego još gori, iz vizure kompletne opozicije. Zašto? Odgovor na to pitanje najbolje znaju u SDP-u. Od kad su predali "kazan" Ivanu Brajoviću, predali su mu i birače. Znači, za pobjedu nad diktatorom su nam pored naših hrabrih i nepokolebljivih pristalica, neophodni i glasovi onih koji obično apstiniraju. A njih, uglavnom, nismo ovaj put uspjeli da uvjerimo da izađu na birališta. Zašto? Nije problem bio u izbornim programima ili listama. Bili su razočarani međuopozicionim odnosom. I za to svi snosimo krivicu. Nismo uspjeli da ih ubijedimo da je zajednička opoziciona pobjeda i formiranje nove vlasti moguće u mnogim opštinama", napisao je Radunović.

Funkcioner DF-a navodi i da je ta partija u izborni proces ušla "teško finansijski izranjavana i iscrpljena višegodišnjom borbom na ulici i u sudnici".

"Većina režimske, ali i opozicione Crne Gore, namjerno ignoriše tu činjenicu, kako bi se naš slabiji rezultat na ovim izborima prikazao kao odustajanje naših pristalica od politike beskompromisnog otpora režimu i odbrane tradicionalnih vrijednosti. Jer, upravo je politika "betoniranja" tekovina vladavine Mila Đukanovića u toku, kako bi se obezbijedilo da i nakon njegovog odlaska s vlasti bude "sve je isto samo njega nema". Određeni centri moći, uz vlast, žele i što jaču kooperativnu opoziciju, tako da su imali svoje izrazite favorite na ovim izborima. Ako su ogromni novac i energija, uloženi u projekat "Koalicija za 21. vijek" imali za cilj rušenje režima - projekat je potpuno propao, jer je DPS jači nego nikad. Ako je cilj projekta bio slabljenje DF-a, kao glavnog protivnika sluganske državne politike Crne Gore, onda je on djelimično uspio. Naravno, daleko od toga da nisam svjestan mnogih propusta DF-a i dijelom svoje odgovornosti za njih. Siguran sam da ću u nastupajućem periodu naći prikladan način da na njih ukažem i da se prema tome odredim", zaključuje Radunović.

Bonus video: