Revitalizovani odbor SNP: Milić da se bori protiv Đukanovića, ne protiv svojih

U SNP-u sve oštrija podjela na pristalice Kneževića i Bulatovića, s jedne, i Milića, s druge strane
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2012. 17:08h

Revitalizovani Odbor Socijalističke narodne partije (SNP) iz Nikšića pozvao je lidera stranke Srđana Milića da preispita odluku o samostalnom nastupu na izborima i da tako, kako su rekli, na najbolji način pomogne partiji.U tom Odboru smatraju da je saopštenje Medijskog centra po diktatu Milića i da najbolje demantuje njegovu izjavu da je SNP velika porodica čiji je on domaćin. “Nijedan pravi domaćin nikad nije prebrojavao svoje članove porodice i određivao ih za podobne i nepodobne, kao što je to danas uradio Milić skrivajući se iza Medijskog centra”, navodi se u saopštenju revitalizovanog Odbora dostavljenom agenciji MINA.Oni su podsjetili da je opštinski odbor Nikšića nekad imao 230 članova. "Koje je upravo Milić raspustio putem elektronske sjednice, pošto mu je na sjednicu kojoj je on prisustvovao bilo oko 50 članova od 230”. Nakon toga, smatraju u Odboru, je bez njihove saglasnosti Milić formirao privremeni odbor koji ima 19 članova.“Naš revitalizovani Odbor broji 71 člana, i ako bi se prebrojavali, kao što to čini Milić, došli bi do zaključka da nas je tri puta više od članova njegovog privremenog odbora”, navodi se u saopštenju.U revitalizovanom Odboru smatraju da Milić svoje napore treba da usmjeri u borbi protiv lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, “a ne da vodi rat protiv sopstvenih članova partije i to preko Medijskog centra”. “Zato mu (Miliću) poručujemo da nećemo upasti u njegovu zamku i voditi unutarpartijske borbe ni po novinama, ni po terenu kao što to čini on ovih dana”, kaže se u saopštenju revitalizovanog Odbora.Oni su naveli da im je cilj smjena režima i da će njihove aktivnosti biti usmjerene samo u tom pravcu.“A Milića još jednom pozivamo da preispita odluku o samostalnom nastupu i tako na najbolji način pomogne partiji”, zaključuje se u saopštenju.

Centrala SNP: Uz Kneževića samo tridesetak Nikšićana

Od 230 članova bivšeg Opštinskog odbora SNP-a u Nikšiću sinoć je prisustvovalo svega tridesetak koji su dali podršku Milanu Kneževiću saopšteno je iz centrale SNP-a.

U reagovanju se navodi da većina članova koja je podržala Kneževića "u posljednje četiri godine nijesu ni dolazili u prostorije Opštinskog odbora".

Dodaje se da je sjednici prisustvovao samo jedan član Glavnog odbora te partije iz Nikšića.

"Medijski centar SNP CG stoga prepušta javnosti da procijeni koga podržavaju članovi i simpatizeri SNP Nikšić", navodi se u reagovanju.

Paralelni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) u Nikšiću podržao je sinoć, na dvosatnoj sjednici kojoj su prisustvovali Predrag Bulatović i Milan Knežević, pristupanje Demokratskom frontu.

"Dali smo potpunu podršku Kneževiću u njegovim naporima prilasku DF-u, a u očuvanju svih tradicionalnih postulata koji su u našem programu“, kazala je novinarima predsjednica tog odbora Vera Bulatović.

Knežević je kazao da su Bulatović i on članove nikšićkog OO upoznali sa aktivnostima koje ovih dana imaju sa DF.

Ponovio je da njihovo pristupanje ne znači osnivanje nove partije, niti da napuštaju partiju, već da samo predstavljaju većinsko mišljenje članova.

"Ne postoji mjesto u Crnoj Gori gdje nijesam spreman da dođem i da branim svoje stavove o potrebi da SNP bude dio DF u odsudnoj borbi protiv Đukanovićevog režima“, rekao je Knežević.

Milić: Neću nikoga isključiti, mi smo porodica >>>

U Nikšiću postoje dva OO SNP – privremeni, koji je osnovao Srđan Milić, i njemu paraleni koji trenutno broji oko 50 članova i koji je nastao kao odgovor na odluku GO da raspusti OO i ne ispoštuje zahtjev 114 članova koji su tražili smjenu predsjednika OO Svetozara Golubovića.

Bonus video: