Roćen: Francuzi nemaju ništa protiv da idemo dalje, ali imaju još očekivanja

"Crna Gora je aplicirala za vrijeme Francuskog predsjedavanja 15. decembra 2008. godine i na neki način Francuska se osjeća i sponzorom crnogorskog evropskog puta"
0 komentar(a)
Roćen, Foto: Savo Prelević
Roćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2011. 15:19h

Crnogorski ministar inostranih poslova Milan Roćen kazao je da Francuska nema ništa protiv daljeg napretka Crne Gore ka EU, ali da ta zemlja ima i svoje razloge „da očekuju još prepoznatljivije transparentnije rezultate u primjeni usvojenih zakona“.

"Crna Gora je aplicirala za vrijeme Francuskog predsjedavanja 15. decembra 2008. godine i na neki način Francuska se osjeća i sponzorom crnogorskog evropskog puta".

Roćen je novinarima na Cetinju kazao da iako je do 9. decembra malo vremena, da se mnogo toga može promijeniti.

"Stvara se dobra klima, dobra atmosfera i ono što je najvažnije i za Crnu Goru i za sve nas koji imamo evropske aspiracije je da Brisel ostaje privržen politici proširenja kao jednoj od najboljih politika", rekao je Roćen.

On je dodao da je naše Ministarstvo vanjskih poslova u stalnoj komunikaciji sa svim zemljama EU, pa i sa Parizom.

"Francuska pozdravlja i podržava to što je Crna Gora uradila do sada, naravno oni imaju svoje razloge da očekuju još prepoznatljivije transaprentnije rezultate u primjeni zakona koje smo već usvojili", rekao je Roćen.

Bonus video: