SDP: Brajović koštao državu i građane 250 miliona eura, mjesto mu je u Spužu

"E ako je država spala da je brani ovakav Ivan Brajović, onda se Crnoj Gori ne piše dobro"
21124 pregleda 94 komentar(a)
Saq jednog od skupa SDP, Foto: SDP
Saq jednog od skupa SDP, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) saopštila je danas da je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović državu i njene građane do sada koštao 250 miliona eura.

"Toliko nas je koštalo njegovo "znanje" za petlju i Montenegroairlines. A tek Limenka i Ramada", kazali su iz SDP.

SDP je poručio i da je Brajoviću mjesto u Spužu, a ne u Skupštini.

Iz te partije su reagovali na današnje saopštenje Socijaldemokrata (SD) na čijem je čelu Brajović u kome je između ostalog poručeno potpredsjedniku SDP Rašku Konjeviću da "izađe iz pogrešnog antidržavnog voza".

"Elementarni osjećaj odgovornosti za Limenke, petlje, Ramade, revolving kartice nalagao bi, da dok čekate vrijeme krivične odgovornosti, ne obraćate se drugima. Partiji, čiji je predsjednik Ivan Brajović prodavao livade po Bjelopavlićima vozaču Duška Kneževića, kako bi vraćao desetine hiljada eura duga za Visa ili Maestro karticu, najbolje bi bilo da se zastidi jer su njeni funkcioneri pravosnažno osuđeni za zloupotrebu sredstava iz državne Željeznice, zbog plaćanja partijskih skupova novcem građana. A kada još sud zaključi da je predsjednik Skupštine Ivan Brajović pod zakletvom govorio neistine, onda je svima jasno kakva partija, i kakvog predsjednika ima. Zbog njega i njegovih neistina drugi će završiti u zatvoru, a osoba koja je prijavila krivično djelo na ulici bez posla, a on umislio da ga na mjestu predsjednika Skupštine neko i uvažava. Brajoviću funkcija predsjednika Skupštine "stoji kao kralju Vukašinu odijelo vojvode Momčila" – "po zemlji se vuče". Jednako tako, i njegovoj partiji stoji pozicija branitelja države. Državu jednako podrivaju oni koji je negiraju, kao i oni koji je pljačkaju", istakli su iz SDP.

Oni su dodali da umjesto da "odmori glas" i malo se postidi što umjesto u Spužu za svoja nedjela još uvijek sjedi u Skupštini, Brajović navodno brani državu od SDP, a u stvari brani sebe od neumitne odgovornosti pred državnim organima.

"Ubrzo će biti jasno i kojim "kešom" je vraćao kredite jednoj crnogorskoj banci", poručli su iz SDP.

Naveli su i da će valjda glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić smoći snage da otvori finansijsku istragu, a finansijske operacije će onda biti vrlo jednostavno utvrditi.

"Biće i svjedoka, a i snimaka. E ako je država spala da je brani ovakav Ivan Brajović, onda se Crnoj Gori ne piše dobro. Umjesto da zaustavi koncesiju za aerodrome Crne Gore, koja se nije mogla desiti kad se SDP pitala, Brajović, čija javna težina je jednaka praznom "balonu", pokušava nekome držati političke lekcije. Od politike Brajović će ostati upamćen samo po desetinama hiljada eura duga na platnim karticama, petljama i limenkama kao i nesagledivoj šteti koja je u u stotinama miliona. I kad kažemo da su naše institucije nažalost zarobljene, Ivan Brajović je najbolji primjer. Jer njemu je mjesto u Spužu, a ne u Skupštini. Tako je zaslužio svojim "radom", kazali su iz SDP.

Bonus video: