SDP KOLAŠIN: Odbornici DPS-a ne znaju jesu li uselili u socijalne stanove - Vijesti.me
RASPRAVA POVODOM IZVJEŠTAJA O PROGRAMU SOCIJALNOG STANOVANJA

SDP KOLAŠIN: Odbornici DPS-a ne znaju jesu li uselili u socijalne stanove

Iz SDP Kolašin su kazali da je odbornik SDP-a Bojan Zeković ukazao na zloupotrebe i neracionalnosti u potrošnji budžetskih sredstava

Željka Vuksanović
Željka Vuksanović (Foto: Dragana Šćepanović)

U raspravi povodom Izvještaja o realizaciji programa socijalnog stanovanja odbornica SDP-a Željka Vuksanović tražila je od izvršne  vlasti da saopšti da li je tačna nezvanična informacija da se stanovi namijenjeni tzv. socijalnom stanovanju nelegalno useljavaju, te da li su neke od tih stanova zauzeli odbornici DPS-a, saopštemo je iz Opštinskog odbora (OO) SDP Kolašin. 

 Iz SDP Kolašin su dodali da  predsjednik Opštine nije odgovorio pa je Vuksanović pozvala odbornike DPS-a da izađu i demantuju tu informaciju, što oni nijesu učinili na više puta ponovoljeno insistiranje.

 “Kako je moguće da ne znate da li ste uselili u stan?” pitala je Vuksanović, na šta su odbornici DPS-a, kako je rečeno iz SDP Kolašin, ostali nijemi.

Umjesto lap-topova za učenike, ugovori o djelu za partijske aktiviste

Iz SDP Kolašin su kazali da je odbornik SDP-a Bojan Zeković ukazao  na zloupotrebe i neracionalnosti u potrošnji budžetskih sredstava.

„Šta radi i čemu služi aktuelna vlast u Kolašinu najjasnije se vidi iz podatka da je kapitalni budžet ostvaren svega 1,68% plana. U istom periodu pozicija ugovori o djelu, u okviru koje DPS i partneri plaćaju predizborne obaveze, za pola godine potrošeno je 97% sredstava planiranih za čitavu 2019. godinu“, rekao je Zeković. 

Iz kolašinskog SDP-a su rekli da je na sve ovo predsjednik skupštine  izjavio da je „posebno ponosan na ostavrenje kapitalnog budžeta“. 

"Sopstveni prihodi su u padu ili stagniraju, dok se veliki rast prihoda sa državnog nivoa usljed promjene zakonske regulative – dakle bez zasluga sa lokalnog nivoa, troši na plaćanje partijskih aktivista i nekontrolisani rast tekućih rashoda. Aktuelna vlast je ukinula lap-topove koje su dobijali svi kolašinski učenici i umjesto njih zaključila ugovore o djelu sa svojim partijskim aktivistima" zaključuje se u saopštenju SDP Kolašin.


Vidi sve komentare