SDP: Poslanici vladajuće većine odbili saslušanje Purišića

Kako saopštavaju, "saslušanje resornog ministra je traženo kako bi konačno nekoliko hiljada naših sugrađana dobilo odgovor kada će biti usvojen novi Zakona o PIO, kojim bi se značajno poboljšali uslovi penzionisanja kao i smanjio broj potrebnih godina za odlazak u penziju"
1595 pregleda 9 komentar(a)
.
.

Poslanici vladajuće većine odbili su danas na sjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje da zakažu saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića koje su inicirali poslanici SDP prije 3 mjeseca, saopšteno je iz te partije.

Kako saopštavaju, "saslušanje resornog ministra je traženo kako bi konačno nekoliko hiljada naših sugrađana dobilo odgovor kada će biti usvojen novi Zakona o PIO, kojim bi se značajno poboljšali uslovi penzionisanja kao i smanjio broj potrebnih godina za odlazak u penziju. Takođe, preko 11.000 penzionera čeka na povećanje minimalne penzije za 20%, što je takođe predviđeno ovim predlogom".

"Navedene izmjene zakona dogovorene od strane socijalnih partnera još 2018-te godine, ali od tada taj predlog stoji u “ladici” resornog ministra Purišića. I pored obećanja datih javnosti i predstavnicima sindikata, on nije predložen krajem 2019-te godine, te je stoga bilo od izuzetnog značaju saslušati ministra i predstaviti javnosti razloge za neusvajanje zakona", navodi se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: