Skupština 24. decembra o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti

Vlada je prošle sedmice utvrdila inovirani tekst Predloga zakona. Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin kazao je da se tim Predlogom u potpunosti prihvataju sve preporuke Venecijanske komisije
2318 pregleda 1 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.12.2019. 21:37h

Crnogorski parlament počeće 24. decembra raspravu o devet tačaka dnevnog reda, među kojima su predlozi zakona o budžetu Crne Gore za narednu godinu i o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Vlada Crne Gore utvrdila je prošle sedmice inovirani tekst Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin kazao je tada da se Predlogom zakona u potpunosti prihvataju sve preporuke Venecijanske komisije iz juna ove godine.

Poslanici će razmatrati Predlog odluke o zaduživanju Crne Gore za narednu godinu.

Tema su Predlog zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, kao i izmjene i dopune Zakona o javnom redu i miru.

Sjednica će biti posvećena Interpelaciji o pretresanju politike Vlade u oblasti političkog sistema i pravosuđa, a vezano za neustavno predlaganje produžetaka mandata Sudskom savjetu, kao i zbog drugih odluka koje su prouzrokovale katastrofalno stanje u ključnim sudskim i tužilačkim institucijama u državi i doveli do njihovog urušavanja.

Poslanici će raspravljati i o Interpelaciji za pretresanje politike Vlade Crne Gore u oblasti zdravstva.

Na dnevnom redu su i izbori i imenovanja.

Bonus video: