SNP Bar o asistenciji policije: Obračun sa mirnim građanima - da, obračun sa mafijom - ne

Naveli su da su tražili, zajedno sa ostalim opozicionim kolegama, vanrednu sjednicu opštinske skupštine
1224 pregleda 2 komentar(a)
Detalj tokom intervencije policije u Baru, Foto: Printcreen
Detalj tokom intervencije policije u Baru, Foto: Printcreen

Posljedica asistencije barske policije prilikom protesta aktivista Građanske inicijative je između ostalog privođenje petoro aktivista, među njima i jedne trudnice, koja je, po pisanju medija i društvenih mreža, nažalost, izgubila bebu, saopšteno je danas iz Socijalističke narodne partije (SNP) Bar.

"Tužno da tužnije ne može biti. Reklo bi se, asistencija barske policije nikšićkoj građevinskoj firmi - da, i obračun sa mirnim građanima - da, ali, obračun sa mafijom i organizovanim kriminalom -ne. Scene kakve nismo ni u snu htjeli da vidimo u Baru, dešavale su se ovih dana", istakli su iz SNP Bar.

Oni su dodali da su tražili, zajedno sa ostalim opozicionim kolegama, vanrednu sjednicu opštinske skupštine.

"Gospodo iz vladajuće koalicije, niste htjeli, ili niste smjeli da je zakažete, i sada imate slike u našem gradu kao sa bliskoistočnih ratišta. Savjet za građansku kontrolu policije će uskoro analizirati novonastalu situaciju i eventualnu, prekomjernu policijsku upotrebu sile. Možda će njihov zaključak biti da je do iste došlo i utvrditi krivicu ljudi u plavim uniformama i njihovih civilnih šefova, ali gospodo, barski opštinski čelnici, vašu krivicu i krivicu ministra Šehovića i Ministarstva obrazovanja, neće moć oprati ni Jadransko more. Vi ste direktni krivci za podjele i stvaranje tenzija u gradu pod Rumijom, zbog svog pogrešnog činjenja ili nečinjenja", kazali su iz SNP Bar.

Policija je juče privodila aktiviste, koji su pokušavali da spriječe ulazak mehanizacije na gradilište vrtića u Baru. Jedan aktivista je priveden nakon što je, revoltiran intervencijom policije uzviknuo "bravo kreteni". Jedna žena prebačena je u Hitnu pomoć, jer joj je pozlilo tokom intervencije policije.

Policija je preksinoć u Baru tokom protesta na kome su građani blokirali ulaz na gradilište vrtića kod gimnazije kako bi spriječili ulazak teške građevinske mehanizacije, na silu pet učesnika protesta uvela u maricu.

Bonus video: