SNP Bar: Što više urbanističkih planova više legalizacije

Donošenjem novih detaljnih planova rastu mogućnosti za gradnju objekata, a prostor se čuva od devastacije do koje dovodi “divlja” gradnja
276 pregleda 0 komentar(a)
Zorica Krsmanović, Foto: SNP
Zorica Krsmanović, Foto: SNP
Ažurirano: 13.05.2014. 10:54h

Braski SNP objavio je danas da mu je prioritet prostorno-plansko definisanje teritorije opštine Bar detaljnim urbanističkim planovima “u najvećoj mogućoj mjeri”, te da stvori uslove da se postojeća i buduća lokalna prostorno-planska dokumenta sprovode “što sada nije slučaj”.

Zorica Krsmanović, odbornički kandidat SNP Bar, izjavila je da SNP insistira na što hitnijem donošenju Prostorno urbanistickog plana opštine “za koji je aktuelna vlast DPS-SDP probila sve zakonske rokove”, a koji je preduslov za “ozbiljan i odgovoran” pristup prostornom planiranju Bara.

"Danas samo za oko 20 posto prostora opštine Bar postoje izrađeni DUP-ovi, koji su samo djelimično realizovani. SNP će kroz obezbjeđivanje povoljnosti u rokovima za plaćanje naknada za komunalno opremanje zemljišta motivisati građane da legalizuju svoje objekte uklopljene u važeće DUP-ove i izgrađene bez građevinske dozvole, kao i da grade novoplanirane objekte u skladu sa propisima", istakla je Krsmanović.

Prema njenim riječima, donošenjem novih detaljnih planova rastu mogućnosti za gradnju objekata, a prostor se čuva od devastacije do koje dovodi “divlja” gradnja.

"Sredstva koja opštinski budžet bude prihodovao od naplaćenih komunalija, u skladu sa važećim Zakonom o izgradnji objekata i uređenju zemljišta, biće korišćena za izgradnju i poboljšanje infrastrukturnih objekata za lokacije od kojih su komunalije naplaćene. Ovako će vlasnici nepokretnosti moći da legalizuju svoje objekte i da njima raspolažu dalje bez tereta i ograničenja, a Opština Bar će biti u obavezi da te objekte kvalitetno infrastrukturno opremi, što poboljšava uslove stanovanja, upošljava preduzeća građevinskog sektora i u konačnom mijenja izgled Bara i kvalitet života u njemu", zaključila je Krsmanović.

Bonus video: