SNP podržala Fejsbuk proteste

Tema sastanka kako piše u saopštenju, bile su aktivnosti ovih organizacija, usmjerenih na demokratizaciju Crne Gore i unapređenje vladavine prava.
0 komentar(a)
fejsbuk protest, Foto: Luka Zeković
fejsbuk protest, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.04.2011. 17:31h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić kazao je da Fejsbuk protesti protiv vlasti predstavljaju demokratski iskorak i da bi svako trebao da ih doživi kao istinsku podršku naporima da se krene u obračun sa svim društvenim problemima.

Milić je primio predstavnike NVO “Libertas” Roberta Velaševića i Dragana Sošića, jedne od organizatora skupova “Uličnim protestima protiv mafije”, a sastanku je prisustvovao i funkcioner SNP-a Vasilije Lalošević.

Tema sastanka, kako piše u saopštenju, bile su aktivnosti ovih organizacija, usmjerenih na demokratizaciju Crne Gore i unapređenje vladavine prava - i kroz formu uličnih građanskih protesta i okupljanja.

“Inicijative i aktivnosti 'Libertasa' svakako su dobrodošle i predstavljaju demokratski iskorak, a svaki ozbiljan subjekt na političkoj sceni, trebalo bi da ih doživi kao istinsku podršku naporima svih društvenih struktura i političkog sistema u Crnoj Gori, da se odlučnije krene u obračun sa svim problemima sa kojima se suočavaju građani naše zemlje, prije svega u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, kazao je Milić.

On je gostima kazao i da je izgradnju novog sistema vrijednosti moguće uraditi i koordiniranom akcijom iz više pravaca: “Na način koji zahtijeva jasno definisanje cilja, odlučnost i međusobno povjerenje”.

Bonus video: