SNP uz Lekića na predsjedničkim izborima

Uže rukovodstvo SNP je zauzelo početni stav da ta partija treba da “podrži opozicionog kandidata koji ima najviše šanse da pobijedi"
83 pregleda 142 komentar(a)
Miodrag Lekić, Darko Pajović, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Darko Pajović, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.01.2013. 08:03h

Izvršni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) predložio je da na predsjedničkim izborima ta stranka deklarativno podrži Miodraga Lekića, saznaju “Vijesti” u SNP-u.

Na sjednici Izvršnog odbora stranke, održanom u subotu, uže rukovodstvo SNP je zauzelo početni stav da ta partija treba da “podrži opozicionog kandidata koji ima najviše šanse da pobijedi na predsjedničkim izborima”, kazao je jedan izvor “Vijesti”

Predsjednik stranke Srđan Milić je pozvao opštinske odbore da se o tom predlogu izjasne što prije, kako bi konačna odluka bila donijeta na sjednici Glavnog odbora. Ta sjednica će vjerovatno biti održan 2. ili 3. februara.

Prema drugom izvoru “Vijesti” podrška opozicionom kanidatu biće deklarativna, što znači da će Milić pozvati članove da glasaju za Lekića, ali da se ta partija neće uključivati u kampanju. Predlog da se podrži Lekić, kako je objasnio taj izvor, nije naišao na odobravanje jednog dijela članova odbora.

Na drugoj strani, iz Pozitivne Crne Gore je juče objelodanjeno da je dominantan stav članstva i simpatizera da ta stranka treba da ima kandidata

Na drugoj strani, iz Pozitivne Crne Gore je juče objelodanjeno da je dominantan stav članstva i simpatizera u opštinskim organizacijama da ta stranka treba da ima kandidata na predsjedničkim izborima.

Svi njeni odbori, kako prenosi agencija MIna, predložili su da to bude lider Darko Pajović.

„Najviše predloga za kandidata, pored Pajovića koga su predložile sve opštinske organizacije, imali su i potpredsjednik stranke Azra Jasavić, predsjednik Političkog savjeta Božena Jelušić i član Savjeta Žarko Rakčević“, rekao je Mini izvor blizak Pozitivnoj.

Prema njegovim riječima, konačnu odluku o mogućem isticanju kandidata donijeće Glavni odbor stranke krajem sedmice.

Sjednici Glavnog odbora prethodiće i sjednice Predsjedništva i Političkog savjeta, na čijem će dnevnom redu biti predstojeći lokalni i predsjednički izbori.

Članovi predsjedništva DF Andrija Mandić i Nebojša Medojević pozvali su ranije sve opozicine stranke da stanu iza Lekića, navodeći da opozicija ima veliku šansu da pobijedi na predsjedničkim izborima. Oni su ocijenili da opoziciji naruku idu dešavanja u vladajućoj koaliciji i odbijanje Socijaldemokratske partije (SDP) da podrže izvjesnu kandidaturu aktuelnog šefa države Filipa Vujanovića.

Bonus video: