Srpski nacionalni savjet DPS-u: Zna se da je srpski narod kroz viševjekovnu istoriju stvarao Crnu Goru

"Informacije o milionskim donacijama Srpskom savjetu za proteklih deset godina su najobičnije neistine, koje se mogu provjeriti odmah na sajtu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, a koje će javnosti biti prezentovane u tačnom iznosu krajem tekućeg mjeseca, čim se zaposleni u Fondu vrate sa kolektivnog godišnjeg odmora"
165 pregleda 9 komentar(a)
Srpski nacionalni savjet
Srpski nacionalni savjet
Ažurirano: 10.08.2018. 10:31h

Iznošenjem netačnih i neprovjerenih podataka, što je manir javnog servisa, odnosno, štampanih i elektronskih medija koje dugi niz godina kontroliše DPS-informativna služba žele se kompromitovati aktivnosti Srpskog savjeta, jedine srpske organizacije u Crnoj Gori koja na dosljedan i odgovoran način zasupa interese srpskog naroda i pokušava da mu kroz institucije državnog sistema Crne Gore popravi izuzetno složen i težak položaj, saopšteno je danas iz Srpskog nacionalnog savjeta.

Oni su reagovali na jučerašnje saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) u kome je između ostalog poručeno da se "ne zabranjuje Savjet, nego njegovo antidržavno djelovanje".

"Informacije o milionskim donacijama Srpskom savjetu za proteklih deset godina su najobičnije neistine, koje se mogu provjeriti odmah na sajtu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, a koje će javnosti biti prezentovane u tačnom iznosu krajem tekućeg mjeseca, čim se zaposleni u Fondu vrate sa kolektivnog godišnjeg odmora. Nijesmo sigurni da će DPS sa vladajućom koalicijom zakonom regulisati antidržavno djelovanje, kako se navodi u njihovom saopštenju, jer bi time doveli u opasnost sopstveni opstanak na vlasti zbog velikog broja nedržavničkih i neprovjerenih odluka kojima se protivi većina građana Crne Gore. Bilo bi dobro da se ne disciplinuje srpski narod na način što će im neke partijske strukture određivati koje će nacionalne praznike obilježavati. Kada se to ne radi ni Albanicima, ni Bošnjacima, ni Hrvatima, koje ste prigrlili i nadredili sopstvenom narodu, nemate razloga proglašavati srpski narod neprijateljem države Crne Gore, ako se zna da ju je isti kroz viševjekovnu istoriju stvarao", navodi se u saopštenju Srpskog nacionalnog savjeta.

Iz te organizacije su poručili da DPS-koalicija nije država Crna Gora.

"Vi ste trenutno samo činovnici u vlasti koji jedni druge prekoriti ne možete. U ovom trenutku zapalo vas je pa radite što vam je volja, ali neće biti dobro onima koji se Boga ne boje a ljudi ne stide", zaključuje se u saopštenju Srpskog nacionalnog savjeta.

Bonus video: