Tuponja: 13. jul nas obavezuje da stvaramo društvo socijalne pravde i jednakosti

"Svjesni smo činjenice, da samo društvo koje se temelji na vladavini prava, poštovanju države i njenih interesa, može računati na bolju budućnost i doprinijeti razvoju dobrosusjedskih odnosa u cijelom regionu", kazao je Tuponja
7 komentar(a)
Pozitivna crna Gora, polaganje vijenaca, 13. jul, Foto: Pozitivna Crna Gora
Pozitivna crna Gora, polaganje vijenaca, 13. jul, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 13.07.2016. 10:42h

Ovaj značajan datum nas obavezuje da se još snažnije borimo i zalažemo za prava i slobodu svih građana i stvaramo društvo socijalne pravde i jednakosti, saopštio je danas šef Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore Goran Tuponja .

"13. jul najznačaniji datum u crnogorskoj istoriji, koji snažno simbolizuje i borbu protiv fašizma, ali i utemeljenje države i njenu borbu za slobodu", kazao je Tuponja koji je danas sa predsjednicom Foruma žena Pozitivne, Zoricom Martinović, politički direktorom Aleksandar Ražnatović i članovima Foruma mladih Pozitivne, položio vijenac Spomenik Partizanu borcu na Gorici povodom 13. Jula - Dana državnosti Crne Gore.

On je rekao da danas obilježavamo desetogodišnjicu obnove drzavnosti, kao i 75 godina otkada su nasi preci krenuli u antifašisticku borbu.

"Svjesni smo činjenice, da samo društvo koje se temelji na vladavini prava, poštovanju države i njenih interesa, može računati na bolju budućnost i doprinijeti razvoju dobrosusjedskih odnosa u cijelom regionu. Takođe, sa ponosom se sjećamo 13. jula 1878.godine, koji nas dodatno obavezuje da hrabro i odlučno njegujemo tekovine države Crne Gore i da se krajnje odgovorno suočimo sa izazovima koji su pred nama", naglasio je Tuponja.

Bonus video: