U zatvore da idu čelnici opozicije i vlasnici dijela medija - Vijesti.me
ĐUKANOVIĆ SE OTVORIO

U zatvore da idu čelnici opozicije i vlasnici dijela medija

Đukanović je opoziciju, dio civilnog sektora i medija optužio da iz neutoljive želje za vlašću, štete nacionalnim interesima

Predsjednik DPS Milo Đukanović predložio je da, ukoliko u Crnoj Gori treba sprovesti hapšenja na kojima insistira EU, u zatvore treba da idu čelnici opozicije i vlasnici dijela medija.

Na predizbornoj tribini te stranke u Tivtu Đukanović je u tom kontekstu aludirao na Nebojšu Medojevića i Branka Radulovića iz PzP, bivšeg lidera SNP Predraga Bulatovića, čelnike NOVE Andriju Mandića i Gorana Danilovića i vlasnika „Vijesti“ Miodraga Perovića.

Đukanović je opoziciju, dio civilnog sektora i medija optužio da „ iz neutoljive želje za vlašću, štete nacionalnim interesima napadajući investitore i pokušavajući iskonstruisati tezu da su DPS, njihov lider i prethodna Vlada korumpirani“
„Kada bi hapšenja navodno bila put za bržu integraciju Crne Gore u Evropu, što tvrde opozicionari, odavde ću im učiniti mali prilog ko je najpodesniji da ga žrtvujemo u cilju evropeizacije Crne Gore. Jedna od ideja mi je da razmislimo o kolumnisti zemunskog klana – čovjek bi se tu osjećao kao kod kuće, mogao bi da uređuje zidne novine, sigurno bi po starom-dobrom običaju mogao da naplaćuje svoje usluge, a njegovi kolege zatvorenici bi o sebi na zidnim novinama mogli pročitati ono što najviše vole".

"Jedan od ozbiljnih kandidata može biti i njegov kolega profesor koji za sebe kaže da je jedan od najpametnijih ljudi na svijetu, ali bi za njega morali napraviti i dodatnu investiciju – da mu kupimo Gramatiku crnogorskog jezika za II razred osnovne da bi savladao padeže koje osoba sa prosječnim psiho-fizičkim razvojem nauči još u osnovnoj školi“,  kazao je Djukanović.

On je dodao da bi „mogli ponuditi i vojvodu jer je on štrajkovao gladju pa je adaptiran na zatvorski režim ishrane, a ima bi onda i vremena da plače nad nezavisnošću Crne Gore, sudbinom Kosova i nepodizanjem spomenika Pavlu Đurišiću“, ili „bivšeg lidera SNP poznatog kao trovač na dvoru – čovjek koji permanentno, bilo u jednopartijskom ili višepartijskom sistemu, radi protiv nekoga“.

Đukanović je dodao da se sastav „može proširiti sa nekim od aktuelnih medijskih tajkuna u Crnoj Gori, iako se sasvim ne uklapaju u kriterijume jer nisu državnici, iako bi jako željeli da budu“.

Naravno, znam ja koga bi oni najviše voljeli da uhapse...
„Posebno jedan medju njima koji je vlasnik svega i svačega u Crnoj Gori i jedne medijske imperije, a izgore od želje da postane predsjednik Crne Gore. Njega u najboljem slučaju možemo smatrati liderom neorganizovanog kriminala jer to kažete onima koje ne želite uvrijediti iako znate da potkradaju svoje saradnike pa im kasnije pod prijetnjom i ucjenom vraćaju novac, koji potkradaju partnere-renomirane njemačke kompanije, tako nazivate one koji potkradaju vlastitu državu“, poručio je lider DPS.

Đukanović je opoziciju, dio civilnog sektora i medija optužio da „ iz neutoljive želje za vlašću, štete nacionalnim interesima napadajući investitore i pokušavajući iskonstruisati tezu da su DPS, njihov lider i prethodna Vlada korumpirani“.

„Na udaru je upravo ono što je najvažniji dio budućnosti Crne Gore – ekonomija i investitori kao vrlo važni partneri Vladi i državi. Treba stvoriti očaj u Crnoj Gori jer bi Crnogorci jedino iz očaja za njih glasali“, kazao je Djukanović dodajući da ne može proći priča da su loši investitori vlasnici Porto Montenegra, KAP-a ili „Aman“ na Svetom Stefanu.

Lider DPS odbacio je kao netačne tvrdnje opozicionara da Evropa insistira na hapšenju visoko pozicioniranih funkcionera.

„Naravno, znam ja koga bi oni najviše voljeli da uhapse i imaju potpuno pogrešnu predstavu da će time smijeniti postojeću vlast i sebi obezbijediti prečicu do dolaska na vlast. Dobar dio njih, nakon dolaska na vlast želi da Crnu Goru prinese na žrtvenik velikosrpskog nacionalizma“, poručio je Djukanović.