Ujedinjena Crna Gora najavila mogući povratak u Skupštinu

Glavni odbor Ujedinjene Crne Gore smatra da je opozicija napravila veliku grešku izlaženjem na lokalne izbore zakazane za 26. novembar, jer nije obezbijeđen minimum poštenih i prihvatljivih uslova za njihovo održavanje
142 pregleda 0 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora logo, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora logo, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 12.11.2017. 17:02h

Izostankom zajedničkog djelovanja opozicije, Ujedinjena Crna Gora (UCG) će samostalno odlučivati o svojim daljim koracima, kazali su iz tog političkog subjekta.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora, ističu, donijeta su dva zaključka u susret predstojećim političkim dešavanjima.

"Glavni odbor ovlašćuje Predsjedništvo Ujedinjene Crne Gore da, između sjednica ovog tijela, može donijeti odluku da poslanici UCG uđu na plenarno zasijedanje Skupštine Crne Gore i zastupaju interes naše stranke i građana, pod uslovom da opozicioni politički subjekti nastave da povremeno ili trajno borave u Skupštini, učestvuju u njenom radu, a prethodno odbiju svaku inicijativu za zajedničkim djelovanjem svih opozicionih poslanika," ističu iz UCG.

Glavni odbor Ujedinjene Crne Gore, dodaju, smatra da je opozicija napravila veliku grešku izlaženjem na lokalne izbore zakazane za 26. novembar, jer nije obezbijeđen minimum poštenih i prihvatljivih uslova za njihovo održavanje.

"I pored toga što smatramo da time opozicija nanosi nemjerljivu štetu vlastitoj snazi i slabi svoje pregovaračke pozicije, GO UCG poziva simpatizere u svim zajednicama, a posebno članove i rukovodstvo naše lokalne strukture u Mojkovcu da izađu na lokalne izbore i podrže neku od lokalnih opozicionih lista kako se ne bi dogodilo da bilo ko optuži naše članstvo i simpatizere da su apstinencijom pomogli politici vladajućih stranaka", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: