Ujedinjeno Kraljevstvo ratifikovalo Protokol o pristupanju Crne Gore u NATO

Državni sekretar za odbranu UK Majkl Falon je, kako se dodaje, na sastanku ministara odbrane država članica NATO-a u Briselu "pozdravio potpisivanje Instrumenta o prihvatanju Crne Gore za članicu NATO-a čime je Ujedinjeno Kraljevstvo postalo jedna od prvih velikih saveznica koja je završila proces"
140 pregleda 9 komentar(a)
Crna Gora, Velika Britanija, Foto: Shutterstock
Crna Gora, Velika Britanija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.10.2016. 09:10h

Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske je ratifikovalo Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, saopšteno je iz Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.

"Potpisivanjem Instrumenta o prihvatanju Crne Gore za članicu NATO-a, okončana je predviđena nacionalna procedura ratifikacije. Državni sekretar za vanjske poslove UK Boris Džonson je 26. oktobra potpisao Instrument o prihvatanju Crne Gore za članicu NATO-a o čemu će, prema informacijama iz Forin ofisa (FCO), upućivanjem pisma premijeru Milu Đukanoviću i zvanično obavijestiti Vladu Crne Gore", saopšteno je.

Državni sekretar za odbranu UK Majkl Falon je, kako se dodaje, na sastanku ministara odbrane država članica NATO-a u Briselu "pozdravio potpisivanje Instrumenta o prihvatanju Crne Gore za članicu NATO-a čime je Ujedinjeno Kraljevstvo postalo jedna od prvih velikih saveznica koja je završila proces".

Bonus video: