Ulcinj: Odbornik SDP-a optužuje Cungua da je plagirao dokument

“Naša odgovornost srazmjerna je našoj snazi u parlamentu, a to su dva odbornika”, kaže Elezagić
67 pregleda 2 komentar(a)
Selim Rasulbegović, Foto: Visit-ulcinj.com
Selim Rasulbegović, Foto: Visit-ulcinj.com
Ažurirano: 02.08.2013. 16:51h

Uprkos velikim problemima u koaliciji koji su kulminirali razrješenjem šefa OO SDP Selima Resulbegovća sa mjesta potpredsjednika Opštine Ulcinj, ta partija neće izaći iz vlasti dok se ne konsultuje sa svim koalicionim partnerima.

Odbornik ulcinjskog SDP Skender Elezagić potvrdio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da koalicija sa Forcom ne funkcioniše na način kako je to bilo utvrđeno koalicionim sporazumom.

“Međutim, tu su i drugi koalicioni partneri i sa njima ćemo obaviti razgovore. Ako ni kod njih ne naiđemo na razumijevanje, SDP će zauzeti jasan stav, jer je ovakav način vođenja grada neodrživ”, kazao je Elezagić.

On je prethodno objelodanio da je Opština dužna 6,2 miliona eura, a ne 23, kako to tvrdi predsjednik Opštine i lider Force Nazif Cungu.

“Što je najgore, naše obaveze veće su za oko 700.000 eura nego na isti dan prije dvije godine”, priznao je Elezagić.

Na pitanje “Vijesti” da li SDP snosi odgovornost za tako loš finansijski rezultat, Elezagić je kazao da ta partija ne bježi od odgovornosti, ali da je ona na onome ko upravlja većinom sekretarijata i gradom.

Ako kod drugih koalicionih odbornika ne naiđemo na razumijevanje, SDP će zauzeti jasan stav, jer je ovakav način vođenja grada neodrživ, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Elezagić

“Naša odgovornost srazmjerna je našoj snazi u parlamentu, a to su dva odbornika”, odgovorio je Elezagić.

Na konstataciju novinara “Vijesti” da je odgovornost SDP jednaka odgovornosti Force, koja ima 11 odbornika, Elezagić je naveo da je “SDP cijelo vrijeme pokušavao da koaliciju mijenja iznutra”.

“I u tome smo uspjeli, što se najbolje može vidjeti po rezultatima koje je postigao naš resor za planiranje prostora. Ulcinj je danas vodeći grad u Crnoj Gori po usvojenim planovima”, kazao je Elezagić.

Osvrćući se na izvještaj o radu predsjednika, o čemu je rasprava odložena do daljeg, Elezagić je kazao da SDP neće podržati taj akt kada bude na dnevnom redu.

“U tom izvještaju uopšte se ne pominju zadaci, obaveze i obećanja koja smo dali građanima, a nijesmo ih ispunili. A kako i bi, kada je izvještaj prepisan od riječi do riječi. To je, u stvari, izvještaj o radu predsjednika Opštine Tivat Dragana Kankaraša, što znači da je nama serviran plagijat. To je potcjenjivanje i nipodaštavanje skupštine, odbornika, ali i svih građana”, tvrdi Elezagić.

On je optužio Cugua da je, zbog neefikasnosti, lokalna vlast izgubila milione eura na ime komunalija.

“Kako da objasnimo građanima da izvršna vlast nije pripremila i dostavila skupštini na usvajanje više od 60 akata i odluka predviđenih programom za 2012”, pitao se Elezagić.

On je upitao i da li i kakvu perspektivu ima Ulcinj ukoliko se njim bude upravljalo na takav način.

Elezagić je ocijenio da je apel Cungua na kraju izvještaja da bez pomoći Vlade i ministarstava nema razvoja Ulcinja degutantan

“Možemo li podržati izvještaj o radu predsjednika koji nije našao za shodno da makar jednom rečenicom objasni zašto za 18 mjeseci nije uspio da predloži strateški plan razvoja”, kazao je Elezagić.

Ocijenio je da je apel Cungua na kraju izvještaja da bez pomoći Vlade i ministarstava nema razvoja Ulcinja degutantan.

“Umjesto da predstavi svoju viziju razvoja, on zove u pomoć Vladu. Ne pristajemo na to, jer smo ubijeđeni da svaka inicijativa za razvoj grada mora poteći odavde”, kazao je Elezagić.

Razrješenjem prikriva nerad

Resulbegović je kazao da njegovo razrješenje sa mjesta potpredsjednika ima za cilj samo da prikrije rad, odnosno nerad Cungua.

“Ko se skriva od opozicionih i koalicionih, a boga mi i svojih odbornika, ima debelog razloga za to. Da smo mi radili kao on, vjerovatno bismo imali razloga da se i te kako bojimo”, kazao je Resulbegović.

On je pročitao pismo upućeno Cunguu polovinom prošlog mjeseca u kome ga optužuje da opstruira rad Sekretarijata za prostorno planiranje i njega kao potpredsjednika zaduženog za taj resor.

Bonus video: