URA Budva pozvala koalicione partnere na sastanak: Prisjetimo se sporazuma da nećemo sarađivati sa DPS

"Volja glasača da mi budemo njihovi predstavnici u izvršnoj vlasti nije podrazumijevala da se svaka politička sranka drži svjojih stavova i viđenja određenih problema kao jednosmjerne ulice, već da tražimo i ostvarujemo zdrave kompromise i da odluke donosimo demokratskim putem", saopštila je Božena Jelušić, predsjednica Opštinskog odbora (OO) GP URA Budva
2290 pregleda 4 komentar(a)
Jelušić, Foto: Savo Prelević
Jelušić, Foto: Savo Prelević

Građanski pokret URA Budva pozvao je danas koalicione partnere u tom gradu - Demokratski front, Demokratsku Crnu Goru, Socijaldemokratsku partiju i Crnogorsku na sastanak u ponedjeljak u 16 sati na kojem bi se raspravljalo o projektu turske kompanije "Mia investment" koja namjerava da na parceli ispred Jadranskog sajma gradi hotel "Mia Budva" sa pet zvjezdica, odnosno dvije kule od po 15 spratova.

"Povjerenje građana koje smo dobili na izborima 2016. se prvenstveno odnosilo na nalaženje rješenja za brojne prošle, ali i buduće probleme koji mogu nastati u opštini Budva. Volja glasača da mi budemo njihovi predstavnici u izvršnoj vlasti nije podrazumijevala da se svaka politička sranka drži svjojih stavova i viđenja određenih problema kao jednosmjerne ulice, već da tražimo i ostvarujemo zdrave kompromise i da odluke donosimo demokratskim putem", saopštila je Božena Jelušić, predsjednica Opštinskog odbora (OO) GP URA Budva.

Ona je dodald da su već više dana, nažalost, mediji prostor na kojem razmjenjuju mišljenja i stavove, posebno oko zahtjeva "Mia investment" koja namjerava da gradi kule na prostoru Jadranskog sajma.

"Iako smo posljednji saznali za ove planove - za šta odgovornost imaju ne jedan vać svi takozvani veliki politički subjekti - pozivamo ih da u interesu grada i građana javnu polemiku preselimo iz medija na redovne sastanke Koalicije. I pored javne razmjene optužbi, ubijeđeni smo da svi u Koaliciji imamo slično mišljenje o ofšor-firmama, kao i o DUP-u na kome je predviđena sporna gradnja. Niko od nas iz Koalicije očigledno ne želi da ovi soliteri, uglavnom sa stanovima za tržište, "povuku nogom" i dovedu u pitanje zemljišni kompleks koji dugoročno može biti zaloga razvoja Budve i produženja sezone na cijelu godinu. A ako smo već jednoglasni po ovom pitanju, pravi je trenutak da se prisjetimo i sporazuma kojim smo se obavezali da nećemo sarađivati sa DPS-om, osobito ne u onom dijelu "dobro razmješetnih zamki", u koje padaju sve atraktivne lokacije i prostori neophodni za gradske funkcije i održivi razvoj", kazala je Jelušić.

Ona je poručila da je njihova odgovornost tim veća što je Budva nakon 2016. ipak pokazala kvalitativne pomake, bez obzira što se i dalje teško i sporo odvajaju od "tetovirane“ tridesetogodišnje partotokratske prakse".

"Zato vas sve zajedno molimo da se okupimo u pondjeljak u 16 sati i da na koalicionom sastaku raspravimo jednu jedinu tačku dnevnog reda: "Mia investemnt“, mogućnosti i opterećenja, i uticaj ove investicije na naš grad", zaključila je Jelušić.

Bonus video: