URA: Đukanović priznao krivicu, a tužilaštvo u čudu

Iz URE kažu da je Đukanović danas u svojoj najkarakterističnoj karakternoj osobini "bahatosti i nepoznavanju srama" otišao i do toga da novinare upućuje da o porijeklu vile na Gorici spise istražuju u tzv. opštinskim nadležnim organima
6355 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: GP URA
Ilustracija, Foto: GP URA

Prvi čovjek DPS-a, Milo Đukanović danas je u izjavi novinarima priznao nelegalno finansiranje svoje partije a tužilaštvo nakon ovakvog priznanja je očigledno u čudu, smatraju u Građanskom pokretu URA.

>> Đukanović: Knežević davao novac, ali ne koliko kaže

Oni tu tvrdnju potkrepljuju time da je Đukanović javno priznao da je Duško Knežević dao donaciju njegovoj partiji a da toga nema u finansijskom izvještaju DPS-a.

"U moru dokumentovanih i potkrijepljenih dokaza Đukanović se, vidjeli smo, ne snalazi baš najbolje i sve je više smušen. Kaže da mu javnost nađe čovjeka kojemu je naloženo da finansira njegovu partiju, želeći tako da prekriži Duška Kneževića koji već desetak dana crnogorskoj javnosti priča upravo to – da mu je od Đukanovića naloženo da finansira DPS“, ističu u URI.

Kažu da je Đukanović danas u svojoj najkarakterističnoj karakternoj osobini "bahatosti i nepoznavanju srama" otišao i do toga da novinare upućuje da o porijeklu vile na Gorici spise istražuju u tzv. opštinskim nadležnim organima.

"A ustvari u grozdovima njegove partije koji je trideset godina podredio samo sebi i njegovoj porodici. Da bude jezivije u zemlji koja je među najsiromašnijima u Evropi i gdje je po statistikama svaki treći građanain na ivici siromaštva on beskrupulozno izjavljuje da će možda vilu kupiti ukoliko završi neke svoje biznise“, navode iz URE.

Dodaju da se tako Đukanović poziva na institucije, koje su u realnosti mini štabovi DPS-a i posljednje linije odbrane njegove porodice i njihovih nelegalnih poslova.

Ocjenjuju i da će Migo Stijepović eventualno biti „žrtveno jagnje“ ove afere, poslije čega će stopama šefa kriminalne grupe Svetozara Marovića poći u Srbiji i uzeti tamošnje državljanstvo.

Bonus video: